Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кінологи столичної поліції відзначили ювілей створення служби
Опубліковано 05 квітня 2019 року о 17:51

Гострого нюху та мокрих носів - чотирилапим помічникам правоохоронців, а також гарного настрою та натхнення – поліцейським побажав начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко. З нагоди 25-річчя створення кінологічного центру кращих співробітників служби заохотили відомчими нагородами.

Вітаючи колег зі святом, генерал поліції третього рангу підкреслив важливість служби, від якої певною мірою залежить результат виконання завдань суспільства, а саме безпека працівників, розшук громадян, розкриття злочинів тощо.

«Собака – надійний помічник людства, незважаючи на технічні досягнення та сучасні технології. Тому праця кінолога є складною і потрібною, адже не кожен здатен із звичайного пухнастого улюбленця виховати справжнього друга, надійного захисника та незамінного помічника у небезпечній поліцейській роботі. Тому побажаю колегам професіоналізму, терпіння і натхнення, та щоби поруч завжди працював вірний і компетентний чотирилапий друг», - додав Андрій Крищенко та заохотив кращих працівників подяками.

Сьогодні у кінологічному центрі працюють 47 працівників, з якими несуть службу 96 собак різних порід та напрямків спеціалізації. Це – пошук за слідами та затримання зловмисників, виявлення наркотиків, вибухонебезпечних предметів та зброї, а також розшук зниклих людей.

За словами начальника кінологічного центру ГУНП у м. Києві Миколи Куцука, щоденно кінологів зі службовими собаками залучають до забезпечення громадського порядку на станціях метрополітену, в аеропорту та на залізничних вокзалах, а також вони постійно беруть участь в охороні безпеки під час проведення масових заходів.

«Окрім забезпечення порядку на вулицях міста, наші працівники виїжджають на місця правопорушення. У середньому, за добу обслуговують до 10-12 викликів. Незважаючи на навантаження, наші працівники не зупиняються на досягненнях, а вдосконалюють майстерність і постійно беруть участь у тренінгах та змаганнях, де займають призові місця. Тож бажаю працівникам гарного настрою, а їх напарникам – мокрих носів», - зазначив Микола Куцук.

До вітань та побажань приєдналися начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Світлана Коломієць та радник Міністерства оборони України генерал-майор Володимир Лішавський.

На завершення чотирилапі «офіцери» продемонстрували гостям свята здобуті навички, за що отримали щирі аплодисменти та побажання гострого нюху.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux