Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці затримали іноземця, який перебував у розшуку за скоєння крадіжок
Опубліковано 16 серпня 2018 року о 13:05

На території Шевченківського району зловмисник крав гроші та цінні речі з магазинів зоотоварів і ресторанів. Тепер правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Ще у січні 2018 року в одному зі столичних кафе 31-річний іноземець вкрав у місцевого мешканця мобільний телефон. Після вчинення злочину його оперативно затримали правоохоронці Шевченківського управління поліції.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Правопорушнику оголосили про підозру.

Після цього зловмисник зник та не з’являвся на вимогу правоохоронців до поліції, тож іноземця оголосили в розшук.

У липні  чоловік року скоїв ще одну крадіжку у ресторані на вулиці Володимирській. Він зайшов у приміщення адміністратора та витягнув гроші з гаманця. Працівники поліції затримали зловмисника, однак після проведення процесуальних дій він знову зник, оскільки суд на час слідства обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Не гаючи часу, через кілька днів він скоїв наступну крадіжку на вулиці Рейтарська Шевченківського району столиці. Цього разу він у приміщенні зоомагазину вкрав із каси близько 4000 гривень. Коли продавець почула підозрілий шум, вона побачила, що клієнт ховає гроші у білизну. Жінка відразу почали звати на допомогу - і небайдужі громадяни допомогли зупинити правопорушника.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та задокументувала подію. Правоохоронці встановили, що 31-річний іноземець не має постійного місця мешкання та він є підсудним у вчиненні крадіжки у Солом’янському районі столиці. Після чергової крадіжки суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Прокуратура об’єднала кримінальні провадження за вчинення останніх двох крадіжок у Шевченківському районі міста Києва. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про подію за ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 185 та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримали, йому оголошена підозра. За вчинення цих правопорушень фігурантові загрожує до шести років позбавлення волі.

ФОТО за посиланням: https://www.facebook.com/UA.KyivPolice/posts/1822518377803925

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux