Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання
Опубліковано 22 лютого 2022 року о 13:30

Зловмисники облаштували лабораторію з виготовлення наркотичних засобів, зокрема амфетаміну і канабісу, та налагодили мережу їх збуту на території Києва і Київської області.  Організатору злочинної діяльності та чотирьом його спільникам слідчі оголосили про підозру.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Печерського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури, припинили діяльність групи осіб, які налагодили схему виготовлення та продажу наркотичних речовин на території столиці та області.

Організував незаконну діяльність киянин, 1991 року народження, та залучив до «роботи» чотирьох спільників, 1981, 1982, 1983, 1984 років народження. Наркотовар фігуранти збували через поштові відправлення.

Правоохоронці провели 19 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, де у одному із домоволодінь у Київській області виявили нарколабораторію. Загалом  під час слідчих дій поліцейські вилучили понад 30 кущів коноплі, більше 50 розфасованих пакетиків із канабісом вагою 500 грамів, 11 пакетиків з амфетаміном вагою 200 грамів, прекурсори, різне лабораторне обладнання, фасувальні матеріали та електронні ваги, а також гроші. Усе вилучене направлено на експертизи.

На даний час у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано п’ятьох осіб. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, та ч. 2, 3  ст. 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, Кримінального кодексу України. Відтак загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від дев’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють інших осіб причетних до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux