Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські поліцейські притягнули до кримінальної відповідальності чоловіка, який вчиняв домашнє насильство
Опубліковано 31 січня 2022 року о 12:10

У присутності малолітньої онуки кривдник постійно принижував жінку, вчиняв сварки та погрожував фізичною розправою.  Працівники сектору протидії домашньому насильству зібрали достатньо матеріалів стосовно порушника, тож тепер йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Перша заява від киянки до Деснянського управління поліції надійшла наприкінці минулого року. Жінка скаржилася на свого чоловіка, який погрожує їй фізичною розправою та принижує в присутності її 9-річної онуки.

Як розповів начальник сектору протидії домашньому насильству Деснянського управління поліції Іван Свириденко, відносно 58-річного дебошира було складено протоколи за ч. 1 ст. 173-2 та за ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - вчинення домашнього насильства, за які він сплатив штраф. Також щодо нього було винесено термінові заборонні приписи, які передбачали заборону в будь-який спосіб контактувати з потерпілою:

«Відпрацьовуючи це звернення, ми встановили, що подружжя офіційно розлучене, проте продовжують проживати в одній квартирі на вулиці Матеюка. Крім того, в помешканні проживає 9-річна онука, на очах якої кривдник регулярно цькує, принижує, а іноді погрожує застосувати силу відносно потерпілої. Жінка втомилася від знущань зі сторони свого родича, тому звернулася за допомогою до поліції. Сусіди також зазначили, що часто чують з приміщення крики та плач потерпілої. Не зважаючи на профілактичні бесіди з кривдником, його поведінка в сім’ї не змінилася і він продовжував вчиняти домашнє насилля».

Тож у подальшому за даним фактом слідчі Деснянського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство. Фігуранту загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадуємо, що у столиці чергують мобільні групи, які оперативно реагують на факти домашнього насильства. Тож, поліцейські звертаються до киян не замовчувати такі факти та вчасно звертатися за допомогою.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux