Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські оперативники затримали жінку та чоловіка, які обікрали пенсіонерку
Опубліковано 27 вересня 2021 року о 12:45

Зловмисники вмовили жінку допомогти їм із зберіганням речей та грошей. Натомість, коли зайшли до квартири, поцупили у киянки 7 500 гривень, але втекти їм завадили поліцейські. За скоєне фігурантам загрожує до шести років в’язниці.

До столичної поліції на спецлінію 102 від місцевої мешканки надійшло повідомлення про те, що в її квартирі на вулиці Парково-Сирецькій невідомі жінка та чоловік викрали її гроші. Потерпіла детально описала зловмисників і правоохоронці терміново розпочали їх пошуки.

Як розповів начальник відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, через півгодини оперативні працівники помітили та зупинили неподалік від місця скоєння злочину двох осіб, схожих за прикметами:

«Ми з’ясували, що на вулиці зловмисники підійшли до пенсіонерки та попросили на кілька годин залишити в неї вдома для зберігання свою сумку з речами. Коли бабуся завела незнайомців до квартири, то вони попросили, щоб вона взяла ще й їхні гроші, поклавши до своїх. У результаті 84-річна киянка погодилася допомогти їм, після чого жінка відволікла пенсіонерку, а чоловік забрав її гроші та замінив їх на сувенірні купюри».

Під час поверхневого огляду слідчо-оперативна група вилучила у правопорушників 7 500 гривень, які належать потерпілій, та 1 500 гривень сувенірних купюр. Також із квартири пенсіонерки правоохоронці вилучили сувенірні гроші, які залишили фігуранти. 

Поліцейські затримали крадіїв у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися уродженці Донецької області, 1995 та 1992 років народження.

«Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. За погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою фігурантам повідомлено про підозру. Наразі слідчі направили клопотання до суду щодо обрання правопорушникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі», - додав підполковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux