Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
"Київська поліція закликає представників політичних партій не вдаватись до провокацій", - Андрій Крищенко
Опубліковано 03 жовтня 2020 року о 10:48

Упродовж останніх днів у Києві зафіксовано вісім випадків протиправних дій відносно агітаторів та пошкодження агітнаметів. За всіма цими фактами відкриті кримінальні провадження та підозрювані особи встановлені. Деякі з них уже затримані і слідчі  повідомили їм про підозру у скоєнні злочинів.

Як приклад, у Солом’янському районі біля станції метро «Політехнічний інститут» невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у агітаційний намет, після чого порізали його та втекли з місця пригоди.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали трьох підозрюваних у скоєнні цього злочину. Ними виявилися раніше не судимі уродженець Луганської області 1996 року народження, у якого виявили газовий балончик та ніж, уродженець Запорізької області 1999 року народження та 17-річний уродженець Херсонської області.

Речові докази вилучили, а за даним фактом слідчим відділом Солом’янського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На даний час двом зловмисникам вже повідомлено про підозру у вчиненні даних кримінальних правопорушень, а їх третьому спільнику – питання ще вирішується.

У рамках досудового розслідування з’ясувалось, що 17-річний та 21-річний фігуранти скоїли аналогічне правопорушення неподалік станції метро «Оболонь». Встановлено, що юнаки упродовж кількох хвилин скоїли хуліганські дії на двох локація, де розміщувалися агітаційні намети. Правопорушники в одному випадку розпилили сльозогінний газ в обличчя агітатору, порізали намет однієї із політичних партій, а в іншому випадку - пошкодили намет та розкидали агітаційні матеріали.

За цими фактами слідчим відділом Оболонського управління поліції також розпочато кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом зловмисникам суд обиратиме запобіжні заходи.

"Ми наголошуємо, що правоохоронці негайно реагуватимуть на будь-які порушення законодавства, в тому числі й виборчого, та притягатимуть до адміністративної чи кримінальної відповідальності причетних до цього осіб незалежно від їх політичних поглядів. У поліції достатньо сил та засобів для забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення виборчої кампанії», - додав генерал поліції Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux