Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Києва зустрілось із представниками іноземного аналітичного центру щодо безпекової ситуації у столиці
Опубліковано 07 вересня 2022 року о 16:35

Ключовою темою зустрічі було обговорення рівня злочинності, боротьба з мародерством, колаборантами та диверсійно-розвідувальними групами. Разом з тим, науковців цікавило питання стану захищеності місцевих мешканців в умовах воєнного стану.

Вчора у столичному главку поліції Києва відбулась зустріч керівника поліції Києва Івана Вигівського з представником аналітичного центру «New Amerika» Кендіс Рондо та її колегою Богданою Бондаренко.

Професорку цікавили питання забезпечення правопорядку після початку повномасштабного вторгнення російської федерації та розслідування воєнних злочинів вчинених окупантами.

Керівник поліції Києва Іван Вигівський розповів науковиці, як змінилось життя киян після 24 лютого та як ці події вплинули на роботу столичної поліції:

«Після вторгнення російського агресора на територію України всі силові структури об’єдналися та згуртувалися. Ми долучилися до документування злочинів росіян та у складі зведених груп фіксували наслідки війни не тільки у Києві, а й у Київській області. Ми збільшили присутність поліції у столиці і це впливає на зниження рівня вуличної злочинності».

Крім того, начальник главку зауважив, що також кожного дня на чергування заступає збільшена кількість автопатрулів, група по сімейних конфліктах, групи поліції особливого призначення, піші наряди, велопатрулі, посилено наряди і пропускний режим на залізничному вокзалі та метрополітені Києва.

Керівник поліції разом зі своїм заступником Віктором Нечитайло зазначили, що ключовими викликами стали боротьба з мародерством, колаборантами та диверсійно-розвідувальними групами.

«Важливим та дієвим способом під час розслідування воєнних злочинів російських військових є експертизи ДНК. Як приклад, у нас 40 осіб встановлені саме завдяки проведенню таких експертиз, що стосується загиблих бійців Азовсталі. У цьому напрямку працює Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України спільно зі слідчими поліції», - зауважив Іван Вигівський.

Київській поліції також доручено розслідувати злочини на території Київської області – це Гостомель, Мощун, Горенка. Ці злочини продовжує розслідувати саме Нацполіція.

«На даний час ми забезпечені усім необхідними обладнанням, обміном інформацією та труднощів чи перешкод у розслідуванні немає. Ми націлені на те, щоб якомога швидше розслідувати воєнні злочини і передавати справи до суду. В умовах війни абсолютно усі служби працюють, як один механізм, також ми постійно співпрацюємо з іноземними партнерами», - додав Іван Вигівський.

По закінченню візиту поліцейські обмінялися контактами з іноземними делегатами та подякували одне одному за змістовну зустріч.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux