Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Вигівський: «100 днів боротьби за мирне небо над Україною»
Опубліковано 03 червня 2022 року о 09:15

Протягом повномасштабного вторгнення росії в нашу державу правоохоронці столичного главку та районних управлінь окрім розслідування злочинів долучаються до евакуації населення із небезпечних регіонів та допомагають убезпечити міста, звільнені від окупантів на Київщині.

З 24 лютого поточного року на спецлінію 102 Головного управління Національної поліції у м. Києві надійшло від громадян 201 004 повідомлення різного характеру. Зокрема з них 21389 викликів щодо підозрілих осіб, 8793 - злочини проти Національної безпеки та 229 стосовно можливих диверсійно-розвідувальних груп. Кожне звернення опрацьовувалось та передавалось в роботу профільній службі.

«Перші тижні повномасштабного вторгнення росії беззаперечно були найважчими для усіх – і мирного населення, і правоохоронців. У столиці під час обстрілів пошкоджень зазнали 298 об’єктів, серед яких 5 військових об’єктів, 7 об'єктів критичної інфраструктури та 286 цивільних будівель. Ми прийняли великий удар, який завдяки Збройним Силам України швидко відбили та знищили ворога на підході до нашого міста. Було прийнято рішення розділити кожен район на сектори та закріпити там працівників поліції, аби не допустити діяльність диверсантів та колаборантів», - розповідає начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Окрім того, в період війни збільшилась кількість звернень щодо безвісно зниклих осіб, які тривалий час не виходять на зв'язок з рідними та близькими. З кінця лютого до поліції Києва звернулося 1369 громадян про зникнення своїх рідних, з яких 1206 вже знайдено і встановлено, а 163 ще перебувають у розшуку. Також ведеться кропітка робота по встановленню 278 невпізнаних трупів, з яких 170 вже встановлено.

Іван Вигівський повідомив, що попри спокійну обстановку у столиці, у жодному разі не можна говорити про повернення до звичайного мирного життя, адже ворог продовжує наступ на сусідні області:

«Якщо говорити, про ситуацію станом на сьогодні, то звичайно у Києві значно спокійніше. Втім робота щодо виявлення диверсійних груп та колаборантів триває постійно. Хочу зазначити, що серед мешканців міст України досі багато прихильників «руського миру». Ми робимо усе можливе, аби виявити цих злочинців, адже ніхто не повинен уникнути відповідальності. Спільно зі Службою безпеки України нами вже виявлено понад 20 диверсійно-розвідувальних груп».

Поліція Києва продовжує свою роботу у посиленому режимі і результатом роботи є показник суттєвого зниження рівня злочинності в Києві, а це майже 50%. Також протягом 100 днів війни з російськими окупантами слідчі, криміналісти та вибухотехніки столиці у складі зведених груп залучались до зачищення 31 населеного пункту Київської області.

«До прикладу, у селещі Гостомель за результатами проведеної роботи поліцейські розпочали та опрацювали 68 досудових розслідувань за статтею 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни. Проведено огляди приміщень, будинків, багатоквартирних житлових будівель, бойових позицій військовослужбовців рф».

Акцент роботи правоохоронців спрямований на запобігання незаконного заволодіння авто, власники яких виїхали під час евакуації, а також на попередження квартирних крадіжок. Наразі ситуація у місті контрольована та  не спостерігається зростання рівня злочинності. Крім того, у Києві продовжують роботу блок-пости і найближчим часом вони не будуть зняті.

«З початком воєнного стану правоохоронці перевірили 386 187 транспортних засобів, з них 8 перебували у розшуку. Поліцейськими встановлено 747 170 осіб, з яких 46 перебували у розшуку. Окрім цього, правоохоронці відкрили 167 кримінальних провадження за посягання на територіальну цілісність України, державну зраду, колабораційну діяльність, диверсію. Столичні правоохоронці продовжуватимуть працювати у такому ж темпі і однозначно це приведе нас до очікуваної Перемоги», - додав генерал поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux