Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці суд призначив покарання чоловіку за пограбування приватного будинку
Опубліковано 22 липня 2021 року о 15:00

Через вікно зловмисник потрапив до оселі пенсіонерів, звідки забрав особистих речей на суму близько 30 000 гривень. Під час втечі фігуранта зупинили «на гарячому» господарі помешкання, які одразу викликали поліцейських. За скоєне чоловік п’ять років та два місяці проведе за гратами.

У травні 2019 року до чергової частини Солом’янського управління поліції  звернулась місцева мешканка та повідомила про те, що на вулиці Учительській невідомий пограбував її будинок. За вказаною адресою негайно виїхали екіпаж патрульних поліцейських, група швидкого реагування та слідчо-оперативна група районного управління поліції.

На місці події поліцейські з’ясували, що подружжя, 1955 та 1956 років народження, повернувшись із прогулянки додому побачили як невідомий чоловік тікає через вікно із їх особистими речами. Потерпілі надали правоохоронцям прикмети зловмисника, а також опис речей, які зникли з помешкання.

У ході відпрацювання отриманої інформації працівники поліції помітили чоловіка, схожого за описом на ймовірного грабіжника неподалік від місця скоєння злочину. Незнайомця зупинили для перевірки та в ході поверхневого огляду виявили у нього викрадені речі на суму близько 30 000 гривень, походження яких він пояснити не зміг.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а слідчі розпочали досудове розслідування. Правопорушник – уродженець Кривого Рогу, 1992 року народження, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння квартирної крадіжки.

Зібравши належну доказову базу, правоохоронці повідомили чоловіку про підозру та направили обвинувальний акт до Солом’янського районного суду. Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, та засудив до п’яти років тюремного ув’язнення.

Окрім цього, на підставі ст. 70 (Призначення покарання за сукупністю кримінальних правопорушень) Кримінального кодексу України, суд приєднав невідбуте покарання за крадіжку та остаточно призначив зловмиснику покарання – п’ять років та два місяці позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux