Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники затримали чоловіка, якого підозрюють у вчинені серії злочинів проти осіб похилого віку
Опубліковано 16 червня 2020 року о 13:00

Правоохоронці довели причетність затриманого до двох крадіжок та пограбування. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави 42 тисячі гривень.

З початку року до Дарницького управління поліції звернулися декілька місцевих мешканців, які повідомили про вчинення проти них правопорушень. Потерпіли вказували на невідомого, який під виглядом поліцейського проникав в їх житлове приміщення та викрадав або силою відбирав гроші та коштовності.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, під час оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції територіального підрозділу встановили особу та затримали чоловіка, якого підозрюють у вчиненні кількох злочинів:

«Ним виявився раніше неодноразово судимий за крадіжки та пограбування 35-річний мешканець Київщини. Ми довели причетність його до пограбування та двох крадіжок. Підозрюваний підшукував помешкання самотніх осіб похилого віку та під виглядом працівника поліції заходив до оселі. Наприклад, у столичних Бортничах він представився дільничним офіцером поліції та повідомив 76-річний пенсіонерці, що нібито для перевірки скарги необхідно представити всі її заощадження. Нічого не підозрюючи, жінка винесла 10000 гривень, які зловмисних вихопив із рук та втік. В інших двох випадках чоловік відволікав власників житла та викрав у стареньких золоті прикраси та особисті речі».

Наразі слідчі Дарницького управління поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканності житла), ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 3 ст. 186 (Грабіж) кримінального кодексу України. На час досудового розслідування суд обрав фігурантові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 42000 гривень.

У рамках кримінального провадження правоохоронці перевіряють підозрюваного на причетність до інших аналогічних злочинів. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Євген Ласкін


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux