Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники викрили групу зловмисників, які пограбували пенсіонерку
Опубліковано 11 червня 2019 року о 13:27

Правопорушників обґрунтовано підозрюють у заволодінні валютою, яку вони забрали у киянки під вигаданим приводом. Їх діям завадив внук потерпілої, який вчасно повернувся додому та став свідком злочину. Крики про допомогу почули патрульні, котрі проїжджали повз та затримали одного з фігурантів з речовим доказом. Згодом оперативники викрили ще двох подільників.

До чергової частини Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі пограбували пенсіонерку у квартирі на проспекті Миру. На місце події відразу вихала слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, жінці на стаціонарний телефон зателефонував невідомий та розповів, що начебто її син потрапив у біду. Аби йому допомогти, жінка повинна зібрати гроші та віддати чоловіку, який згодом до неї прийде.

«Через деякий час на порозі з’явився невідомий, якому жінка віддала близько 1500 доларів США. Однак внук, який у цей момент повернувся додому, відразу зрозумів, що його бабусю ошукали та кинувся самостійно наздоганяти правопорушника. Затримали підозрюваного патрульні, які проїжджали недалеко та почули крики про допомогу», - зауважив начальник управління поліції.

Під час комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили та затримали ще двох зловмисників, причетних до даного злочину. Вони діяли за схемою: двоє «кур’єрів» відвідували квартири, забирали кошти та відбирали у потерпілих «розписки», а третій, який керував ними, виконував роль касира.

«Учасників злочинної групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всі вони уродженці Сумської області, віком від 25-ти до 31-го років. Один із них перебуває під слідством у Чернівецькій області за шахрайство, а інший – в Оболонському районі столиці за скоєння розбійного нападу», – Олександр Кузьмін.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до шести років позбавлення волі. Наразі встановлюються інші учасники злочинної схеми, а також перевіряються фігуранти на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux