Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Довіра мешканців та їхня вдячність – головна винагорода для мене», - дільничний офіцер поліції Віталій Циктор
Опубліковано 27 січня 2022 року о 13:00

Незважаючи на невеликий стаж у правоохоронній системі, дільничний стабільно показує високі результати у роботі. А це – десятки розкритих злочинів та вміння знайти підхід до кожного.

Віталій Циктор ще під час навчання в Національному університеті державної фіскальної служби України зрозумів, що хоче поєднати своє життя з правоохоронною системою. У 2018 році він пройшов конкурсний відбір до лав Національної поліції, а після проходження курсу первинної професійної підготовки поліцейських розпочав роботу у відділі превенції Святошинського управління поліції.

Старший лейтенант поліції обслуговує територію «Південної Борщагівки», де разом із напарником – Дмитром Глівьясом, дбає про безпеку та порядок. При цьому початок служби був не легким, адже важко було звикнути до ненормованого робочого графіку, нічних патрулювань та відзначення «сімейних» свят на роботі. Однак завдяки досвідченим наставникам та підтримці колег хлопець навчився долати труднощі.

«Із помилками ми отримуємо безцінний досвід на майбутнє. Усвідомлюючи високу відповідальність, постійно вдосконалюю професійні навички. Адже, окрім знання законодавства, вміння швидко орієнтуватися та приймати правильні рішення, трапляються випадки, коли доводиться надавати першу допомогу. Тому, аби мати елементарні медичні навички, додатково пройшов курси домедичної підготовки», - згадує Віталій.

Щоби не допускати вчинення правопорушень, поліцейський постійно знаходиться на території та проводить профілактичну роботу з місцевими мешканцями. Окрім цього, веде прийом звернень від громадян, відвідує неблагополучні сім’ї, раніше засуджених осіб та тих, які перебувають під адміністративним наглядом, а також веде облік власників зброї та кривдників, які вчиняють домашнє насильство.

Та незважаючи на чималий обсяг роботи, молодий офіцер на «відмінно» справляється з покладеними на нього обов’язками. У старшого лейтенанта поліції десятки розкритих злочинів, у тому числі пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. При цьому, жителі з довірою та повагою ставляться до правоохоронця, що додає йому впевненості продовжувати нести службу з більшим натхненням.

«Довіра мешканців та їхня вдячність – головна винагорода для мене. Пишаюся тим, що я – поліцейський, і маю змогу допомагати людям. Це була моя мрія, яка здійснилася. Мій обов’язок служити і захищати, про що ніколи не шкодую», - додав Віталій Циктор.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux