Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Допомога населенню – основне завдання кожного правоохоронця», - столичний поліцейський Іван Свириденко
Опубліковано 15 червня 2021 року о 10:00

Старший дільничний офіцер Деснянського управління поліції для багатьох мешканців столичної Троєщини не просто поліцейський, а й психолог і товариш.

Іван Свириденко народився у місті Тараща, що на Київщині. З дитинства батько, який  працював дільничним, був прикладом для наслідування. Незважаючи на постійне навантаження, він завжди намагався приділяти час родині.

«У третьому класі написав твір про те, що мрію стати у майбутньому, як батько, правоохоронцем. Бачив, як мешканці міста поважають його та розумів, що це завдяки клопіткій праці. Адже він завжди міг вислухати і допомогти у вирішенні будь-якого питання. Мені подобались цікаві історії про роботу дільничного та й специфіка цієї складної роботи мене приваблювала. Тому точно знав, що колись обов’язково вдягну форму правоохоронця», - розповідає Іван.

Після закінчення коледжу та військової служби у 2010 році Іван прийшов на службу до правоохоронних органів. Освіта юриста допомогла чоловіку зайняти посаду дільничного офіцера столичного Дарницького управління міліції. Через кілька років щоденного документування та розкриття злочинів на своїй дільниці молодий спеціаліст вирішив спробувати себе у карному розшуку.

«Працюючи оперативником, мені надійшли матеріали про вчинення крадіжок велосипедів з коридорів багатоповерхівок. Розпочав розшукові заходи та згодом встановив особу злочинця. Спільними зусиллями з колегами затримали його та встановили причетність його до 28 епізодів крадіжок. Тому був радий повідомити одній з потерпілих, що ми піймали зловмисника. Вона розповіла, що близько п’яти років з пенсії збирала кошти на велосипед для сина», - розповів поліцейський.

Набувши професійного досвіду, Іван Свириденко зрозумів, що йому все ж цікава робота дільничного. Тож наразі він працює на цій посаді у Деснянському управлінні поліції. У своїй повсякденній роботі Іван вдало поєднує навички юриста та психолога. Поліцейський допомагає вирішити не лише соціально-побутові проблеми мешканців, а й за необхідності складає адміністративні протоколи на правопорушників. Варто зазначити, що у будинку, де розміщена поліцейська станція Івана, мешканці встановили камери відео спостереження, які виходять на екран його комп’ютера. Завдяки цьому в будинку за п’ять років не було скоєно жодної квартирної крадіжки.

«Крім цього, нещодавно викрив квартирну шахрайку. До мене почали надходити заяви від громадян, які хотіли орендувати квартиру. Молода жінка зустрічала потенційних квартирантів, показувала їм житло, брала гроші за оренду, а потім не відповідала на телефонні дзвінки. Як з’ясувалось, у квартирі проживає молода сім’я, а у відсутність дитини та чоловіка жінка «здавала» в оренду це помешкання. Зібрав докази, які підтверджували причетність зловмисниці до цього злочину, та передав матеріали у слідство. За скоєне жінку засудили до двох років позбавлення волі», - додав капітан поліції.

Щоденно старший дільничний Іван Свириденко слідкує за підтриманням правопорядку на своїй дільниці та намагається підвищувати рівень своєї кваліфікації.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux