Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничні офіцери поліції Києва затримали наркозбувача
Опубліковано 01 грудня 2023 року о 09:57

Зловмисника викрили працівники Дніпровського управління поліції, він саме робив схованку з психотропами поблизу підвального приміщення. Під час особистого обшуку та невідкладного обшуку в його квартирі поліцейські також вилучили заборонені речовини. За скоєне, раніше судимому киянину, загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Під час патрулювання території Дніпровського району дільничні офіцери поліції Валентин Павленко та Богдан Опанасенко помітили невідомого, який залишив підозрілий згорток у решітці підвального приміщення на вулиці Ентузіастів. Правоохоронці зупинили чоловіка для перевірки та з’ясували, що він займався розповсюдженням психотропної речовини на території району. Дільничні офіцери викликали на місце події слідчо-оперативну групу територіального підрозділу.

Як розповів слідчий Дніпровського управління поліції Михайло Абрамчук, правоохоронці провели поверхневу перевірку порушника, а також невідкладний обшук за місцем його проживання:


«Слідчо-оперативна група виявила в особистих речах чоловіка сім згортків із кристалоподібною речовиною білого кольору, схожою на психотропну речовину «Альфа-PVP», а в телефоні чоловіка – фотографії зі світлинами місць та координатами схованок, які зловмисник зробив раніше. Крім цього, у квартирі порушника ми також вилучили три зіп-пакети з наркотиками. Речові докази ми відправили на відповідну експертизу, а зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий за зберігання наркотиків киянин, 1983 року народження».

За вказаним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено. Санкція статті передбачає до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

«Наразі ми, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, повідомили затриманому про підозру, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває», – зазначив Михайло Абрамчук.


Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux