Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничні офіцери Дніпровського управління поліції затримали наркозбувача
Опубліковано 24 січня 2023 року о 11:20

Зловмисник залишив на території школи 4 схованки із марихуаною, але втекти з місця злочину йому завадили правоохоронці. У ході поверхневого огляду речей порушника та невідкладного обшуку в його оселі поліцейські також виявили наркотики. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Під час патрулювання території Дніпровського району дільничні офіцери поліції помітили невідомого, який ходив по території школи, постійно озирався, щось ховав та фотографував. Як розповів дільничний офіцер поліції Дмитро Патаєв, правоохоронці вирішили з’ясувати, чим займається підозрілий чоловік:

«В той момент, коли ми з колегами Іванною Сисоєвою та Олександром Гапоновим вирішили перевірити невідомого, він помітив автомобіль патрульної поліції та почав тікати. Ми наздогнали його та провели поверхневу перевірку. При собі чоловік мав дев’ять згортків із речовиною рослинного походження, які він планував збути шляхом закладок. Крім цього зловмисник показав нам місця чотирьох схованок із наркотиками, які він уже встиг залишити на території шкільного подвір’я. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а ми затримали порушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Київщини, 1984 року».

Під час невідкладного обшуку в оселі затриманого правоохоронці вилучили ще один згорток із речовиною рослинного походження, ізоляційну стрічку, магніти, електронні ваги та інші речові докази злочинної діяльності. За висновком експерта, вилучена речовина — особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс.

«Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили порушнику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство», — зазначив Дмитро Патаєв.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux