Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Діалог із людьми – це найефективніший метод побудови довіри», - старший дільничний офіцер поліції Віталій Жук
Опубліковано 17 червня 2021 року о 10:15

Майор поліції за 20 років служби жодного разу не пошкодував, оскільки вважає, що бути поліцейським – це покликання. І він довів, що гідний носити звання офіцера, адже служить українському народові не тільки у мирному місті, а й в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

У 1998 році Віталій Жук закінчив Ладижинський аграрний технікум, після чого його призвали на строкову службу в армію. Перебуваючи на службі у Збройних силах, хлопець зрозумів, що хоче допомагати людям та стояти на варті їхньої безпеки. Відтак у 2001 році Віталій розпочав роботу в органах внутрішніх справ України, а саме у Святошинському управлінні поліції у місті Києві.

20 років офіцер поліції працює дільничним на ввіреній йому території. Він обслуговує десятки будинків на вулицях Галаганівській, Дружківській, Кулібіна, Стрийській, Чистяківській, на проспекті Перемоги та у провулку Червонозаводському. При цьому, поліцейський завжди на зв’язку із мешканцями.

Старший дільничний офіцер поліції Святошинського управління поліції Віталій Жук зазначає, що щодня йому телефонують десятки місцевих жителів і навіть поза робочий час, оскільки номер його телефону є майже у всіх. Звертаються до нього із різних питань, адже знають, що завжди допоможе.

«Діалог із людьми – це найефективніший метод побудови довіри. Щодня проводжу обхід дільниці, який інколи «затягується» до пізньої ночі. Проте це дозволяє мені зібрати максимально інформацію про мешканців, їхній спосіб життя, зайнятість, звички та проблеми. Завдяки проведеній превентивно-профілактичній роботі більшість злочинів вдається запобігти».

За роки відданої служби Віталій Жук заслужив повагу та довіру не тільки громадян, а й колег. Досвідчений офіцер вже навчає молодих дільничних, передаючи їм свій досвід та знання. Майор поліції завжди нагадує молодому поколінню про те, що важливо бути чесним не тільки перед людьми та законом, а перш за все – перед самим собою. 

Старший дільничний офіцер поліції не має багато вільного часу, адже розкриття злочинів, складання адміністративних матеріалів, проведення профілактики та обхід території займають багато часу навіть після роботи. Проте, коли з’являється, він повністю присвячує його родині:

«Я багато пропустив важливих моментів у житті сім’ї, проте рідні завжди мене розуміють, підтримують та надихають. Вранці 14-річна донечка та дружина з посмішкою проводжають мене на роботу, а ввечері з нетерпінням чекають повернення додому. При цьому, жодного разу не пошкодував, що присвятив життя службі в поліції, адже це є моє покликання», - наголосив майор поліції.

З початком воєнних дій на Сході країни Віталій Жук не лишився осторонь ситуації та виявив бажання нести службу в зоні проведення антитерористичної операції. Зараз поліцейський знову в зоні Операції об’єднаних сил, він втретє пройшов ротацію та перебуває у місті Краматорськ Донецької області, де слідкує за правопорядком.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux