Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Держзрада та організація замовних вбивств: столичні слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо ворожого агента
Опубліковано 31 жовтня 2022 року о 14:00

Слідчі Печерського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури завершили досудове розслідування щодо завербованого агента російських спецслужб, якого підозрюють у державній зраді, готуванні до вчинення умисного вбивства, участі в терористичній організації та участі у не передбачених законом збройних формувань і їх діяльності. За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у серпні поточного року слідчі за оперативного супроводження працівників управління контррозвідки СБУ у місті Києві та Київської області викрили та затримали агента російських спецслужб, який приїхав в Україну для організації вбивства низки політичних та публічних осіб нашої держави.

Підозрюваний – мешканець Луганської області, 1983 року народження. За даними слідства, з 2014 року він перейшов на бік ворога та особисто брав участь у бойових діях у складі так званої «народної міліції ЛНР», а після початку повномасштабного вторгнення агресора в Україну був завербований представниками російської федерації.

Відомо, що у травні 2022 року чоловік отримав від представників російської федерації завдання на вчинення замовного вбивства громадянина України – керівника одного з бойових підрозділів, який воює з агресором. Для його реалізації він залучив виконавця – киянина, який погодився виконати замовлення, до якого входило стеження за об’єктом та його подальша ліквідація із застосуванням вогнепальної зброї. Це вбивство мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших.

У подальшому організатор отримав від російських кураторів замовлення на організацію умисних вбивств Міністра оборони України, керівника ГУР МО України та інших публічних осіб у столиці та в інших містах України. За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тисяч доларів США.

У результаті багатоетапної спецоперації правоохоронці затримали фігуранта на території Волинської області.

Затриманому повідомили про підозри у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 - державна зрада, ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 27 п.6,11,12 ч. 2 ст. 115 – готування до вчинення умисного вбивства, вчиненого на замовлення, ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації, ч. 2 ст. 260 – участь у не передбачених законом збройних формувань і їх діяльності Кримінального кодексу України. На час досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до Печерського районного суду до розгляду справи по суті. За скоєне загрожує довічне ув'язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux