Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чергове наркоугруповання у столиці ліквідовано
Опубліковано 04 квітня 2024 року о 17:00

Організувала наркобізнес 27-річна киянка, яка залучила до незаконної діяльності ще трьох місцевих мешканців. Вони розповсюджували заборонені речовини на території столиці, доставляючи їх «клієнтам» на власних автомобілях за готівку. Їх затримали, за вчинене фігурантам загрожує до десяти років за гратами з конфіскацією майна.

Припинили незаконну діяльність наркоугруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у м. Києві спільно зі слідчими відділу розслідування злочинів у сфері обігу наркотичних засобів слідчого управління поліції Києва та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Встановлено, що організувала наркобізнес киянка, 1997 року народження. Вона залучила до незаконної діяльності ще трьох помічників – 37-річного чоловіка та місцеву сімейну пару. Жінка чітко розподілами обов’язки між усіма членами групи. Організаторка особисто забезпечувала надходження гуртових партій заборонених речовин, фасувала та передавала їх іншим членам для роздрібного збуту. Серед пропонованого товару – кокаїн, мефедрон, МДМА та канабіс, який фігуранти збували по місту, доставляючи клієнтам власними автомобілями за готівку. Крім того, лідерка особисто контролювала рух коштів та розподіляла їх між усіма членами угруповання.

Як розповів старший слідчий слідчого управління поліції Києва Артур Топузян, зловмисників затримали під час збуту заборонених речовин:

«Під час одночасних санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів ми вилучили пакунки з кокаїном, канабісом, мефедроном, а також псилоцибінові гриби та пігулки МДМА. Крім того, вилучено мобільні телефони фігурантів, ноутбуки, два автомобілі та кошти, загальною сумою понад пів мільйона гривень».

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Слідчі звернулися з клопотанням до суду щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux