Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: «Завдяки системі «Безпечне місто» поліцейські Києва затримали зловмисників, які тиждень тримали у заручниках мешканця столиці»
Опубліковано 01 вересня 2020 року о 12:20

Про це сьогодні, 1 вересня, йшлося під час брифінгу за участю прокурора міста Києва Олега Кіпера.

До столичної поліції надійшло повідомлення про те, що 21 серпня пішов із дому та не повернувся 48-річний мешканець Печерського району. За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою кваліфікацією – безвісно відсутній.

Як повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, завдяки співпраці з центральним апаратом Національної поліції, Департаментом карного розшуку, іншими оперативними службами  під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва правоохоронці упродовж 8 діб розкрили злочин і звільнили заручника. Встановлено, що чоловік зник, коли поїхав на ділову зустріч 21 серпня у Печерському районі столиці. Невідомі схопили його посеред вулиці, заштовхали у свою автівку і повезли з Києва:

«Завдяки системі «Безпечне місто», зокрема камерам відеонагляду, встановлено автомобіль викрадачів і кілька осіб, які могли бути причетні до цього викрадення. У подальшому встановлено місце утримання чоловіка, звідки він, до речі, намагався втекти, при цьому отримавши переломи нижніх кінцівок. У подальшому його перевезли у Фастівський район, де продовжували незаконно утримувати в одному з будинків. У ході кропіткої цілодобової роботи та злагоджених дій усіх задіяних служб та відомств ми встановили коло осіб, причетних до викрадення бізнесмена».

У суботу під час проведення спеціальної операції за силової підтримки КОРДу затримали шістьох підозрюваних, в тому числі замовника та організатора цього злочину. Заручника звільнили, зараз він перебуває у лікарні під охороною.

За словами прокурора міста Києва Олега Кіпера, у подальшому кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України:

«Шістьох осіб затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у злочинах, за які передбачено до семи років позбавлення волі. На даний час Печерський районний суд обирає підозрюваним запобіжні заходи».

Як повідомила прокурор Київської місцевої прокуратури №6 Дарина Добровольська, за звільнення чоловіка зловмисники вимагали більше двох мільйонів доларів США.

Зі слів начальника відділу управління карного розшуку столичної поліції Дмитра Сиченка, під час обшуків у фігурантів вилучено 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, більше 5 тисяч набоїв, автоматичну зброю, пістолети, а також запали та 400 грамів тротилу. Наразі встановлюється походження зброї та боєприпасів і мета їх зберігання. Усе вилучене направлено на експертизу. Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux