Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Американський перемовник провів для київських поліцейських тренінг з ведення кризових переговорів
Опубліковано 08 червня 2022 року о 16:50

Марк Лоусер - поліцейський із вишколом морського піхотинця та досвідом ведення перемовин. Під час заходу колега допоміг столичним правоохоронцям здобути нові навички у володінні силою слова.

Міжнародні тренери-практики постійно співпрацюють з поліцією Києва. І столичні правоохоронці часто отримують відгуки від іноземних колег, що вони й самі хочуть повертатися і ділитися своїми знаннями та досвідом. Тема нинішньої зустрічі «Кризові переговори. Втручання при спробах скоєння суїциду».

Марк Лоусер розповів, що перш за все комунікація з людьми в кризових ситуаціях повинна містити в собі складову реабілітації:

«Важливо не тільки вести переговори, але й адаптувати їх з огляду на причини, які призвели до критичної ситуації. Зі свого практичного досвіду хочу вам надати декілька порад, якщо громадянин зателефонував на гарячу лінію та повідомляє про спробу самогубства. З першу наголосіть – «Я чую тебе». Не намагайтесь втішити загальними словами типу: «Ну, все не так погано», «Вам стане краще», «Не варто це робити». Дайте людині можливість висловитись. Ставте запитання й уважно слухайте. Обговорюйте її проблеми та будьте уважні до деталей, які можуть свідчити про суїцидальні наміри. Кожну жартівливу згадку або загрозу слід сприймати серйозно».

Як розповів начальник служби психологічного забезпечення столичного главку Денис Романенко, участь у тренінгу взяли психологи та поліцейські ювенальної превенції:

«Вважаю, що ефективна комунікація правоохоронців із людьми, які опинились або перебувають у стресовій ситуації та можуть зашкодити власному життю або життю та здоров’ю інших осіб, дає можливість знизити кількість конфліктів та попередити скоєння самогубства. Ми готові використовувати набуті знання, як в роботі, так і в повсякденному житті».

Столичні поліцейські під час тренінгу навчились веденню діалогу з людиною у кризовому стані, адже правоохоронці на службі часто стикаються із ситуаціями, до прикладу, домашнього насилля. Окрім того, здобули знання спілкування з тими, хто бере людей у заручники.

Наприкінці авторського тренінгу для спеціалістів силових структур правоохоронці подякували американському тренеру. Крім того, столичні поліцейські висловили подяку «Vcentri hub» за тісну співпрацю та можливість проводити такі зустрічі, а також громадській організації «Простір гідності» за можливість навчатися ненасильницькому спілкуванню.

Для поліцейських це ще одне досягнення на шляху до припинення кризових ситуацій та конфліктів.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux