Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Києва забезпечує виконання та реагування на порушення обмежувальних заходів через загрозу коронавірусу, - Андрій Крищенко
Опубліковано 17 березня 2020 року о 14:48

Про це заявив начальник столичної поліції, підсумувавши результати засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)», яке відбулося на базі Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що з 12 березня 2020 року з метою запобігання поширенню коронавірусу на території Києва впроваджено обмежувальні заходи, які призупинили навчальні процеси у закладах освіти, роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, розважальних центрів і зон у торговельних центрах, культурно-масові заходи, а також буде обмежено проведення спортивних заходів у Києві.

На засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій учасники прийняли рішення щодо введення додаткових протиепідемічних заходів та обмежень у столиці з 00:00 17 березня 2020 року. Згідно з протоколом, у столиці максимально обмежать пересування населення між містом Києвом та іншими населеними пунктами, а також пересування у громадських місцях, проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних, екскурсійних та інших заходів за масовою участю громадян, роботу закладів громадського харчування, за винятком продуктових та господарських магазинів та аптек, роботу готелів, хостелів, спортивних комплексів, розважальних закладів й закладів побутового обслуговування населення тощо.

Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, на сьогоднішній день з метою виявлення порушень щодо розповсюдження коронавірусної інфекції створено робочі групи з числа працівників поліції та Головного управління Держпроспоживслужби при КМДА по реагуванню на повідомлення, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів на території Києва. Правоохоронці вестимуть серед населення роз’яснювальну та профілактичну роботу, однак у разі виявлення порушень, реагуватимуть у рамках чинного законодавства:

«До покращення епідемічної ситуації, що сталася через поширення коронавірусу у світі, ми повинні забезпечити виконання обмежувальних заходів, упроваджених у Києві. Протягом карантинного строку спільно з органами влади ми будемо постійно перевіряти дотримання вимог з боку торговельних і розважальних центрів, театрів, кінотеатрів тощо. У разі виявлення порушень вживатимуться заходи, спрямовані на притягнення винних до відповідальності: адміністративної чи кримінальної».

Зокрема, згідно зі ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення санітарних норм тягне за собою накладання штрафу на громадян - від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб - від шести до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 325 Кримінального кодексу України, за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, передбачено покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Крім цього, наголошуємо, що поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, згідно ст. 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Звертаємо увагу громадян на те, що з 18 березня 2020 року з 12:00 також припиняє свою роботу Центральний залізничний вокзал Києва, а також з цієї години припиняється рух потягів у всіх напрямках. Працівники відділу поліції на станції залізничного транспорту продовжують здійснювати перевірку вимог обмежувальних заходів з метою протидії розповсюдження коронавірусної інфекції.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux