Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Києва реагуватиме на всі повідомлення про порушення закону під час акцій 14 жовтня
Опубліковано 13 жовтня 2018 року о 15:20

Про це йшлося під час зустрічі з організаторами заходів, що відбулася сьогодні, 13 жовтня, в Головному управлінні Національної поліції у місті Києві

Як ми уже повідомляли, до поліції з Київської міської державної адміністрації надійшло кілька заявок про проведення акцій 14 жовтня, тож на охорону правопорядку заступить понад 6000 правоохоронців.

Аби не допустити правопорушень та провокацій, столичні поліцейські ініціювали зустріч із організаторами, які, відповідно до заявки, планують «нанести максимальну шкоду» пам’ятникам, що розташовані у Маріїнському парку.

Участь у зустрічі від поліції Києва взяли начальник управління превентивної діяльності Олег Онисько, заступник начальника слідчого управління Едуард Соловйов, начальник відділу превентивної комунікації Вікторія Азарова та представники добровольчого руху ОУН Микола Коханівський та Катерина Коханівська.

Під час спілкування Олег Онисько повідомив, що поліція Києва ретельно аналізує всі подані до КМДА заявки на проведення заходів із масовою участю громадян, аби належним чином організувати та забезпечити правопорядок у місцях їх проведення, а відтак закликав організаторів до дотримання норм чинного законодавства. Саме з цієї метою правоохоронці проводять традиційні профілактичні бесіди та роз’яснюють правові наслідки будь-яких протиправних дій учасників акцій.

У свою чергу Едуард Соловйов розповів, що у випадку пошкодження пам’ятників, встановлених на місцях поховань, або монументів, які є пам’ятками історії або культури, наступає кримінальна відповідальність:

"Відповідно до статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України, передбачено покарання – від штрафу до дванадцяти років позбавлення волі, а відповідно до статті 298 (Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури)  Кримінального кодексу України – від штрафу до восьми років позбавлення волі".

«Конституція України гарантує усім право на мирні зібрання, і правоохоронці завжди сприяють цьому, забезпечуючи безпеку учасників заходів. Але водночас ми  закликаємо всіх проводити акції виключно в мирний спосіб і в правовому полі, адже поліція жорстко реагуватиме на всі правопорушення», - підсумував Олег Онисько і закликав організаторів до діалогу та чіткого дотримання норм чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Києва

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux