Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Антон Геращенко: Інтеграція приватних відеокамер спостереження до системи «Безпечне місто» зробить країну безпечнішою
Опубліковано 07 липня 2020 року о 18:18

Найбільший торгівельний центр Києва вже надав доступ поліції до 50-ти відеокамер спостереження, які знаходяться на парковці та всередині закладу. Таким чином це пришвидшить реакцію правоохоронців на будь-який злочин. Про це сьогодні, 7 липня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Подібні центри у великих містах є місцями кримінальних правопорушень – від кишенькових крадіжок до незаконного заволодіння транспортними засобами. Ми пропонуємо громадським закладам, комунальним підприємствам співпрацювати з поліцією, підключити своє відеоспостереження до системи «Безпечне місто», і таким чином зробити країну безпечнішою», - зазначив заступник міністра.

За його словами, така інтеграція допоможе ефективніше та швидше реагувати на злочини.

«Якщо поступить сигнал на лінію «102», поліції не потрібно буде витрачати час, аби взяти записи з камер відеоспостереження. Інформація автоматично надходитиме на головний пульт ГУНП м. Києва, і правоохоронці матимуть змогу одразу передивитися записи. Окрім цього, завдяки записам міських камер правоохоронці швидше розшукують автомобілі, зниклих людей та злочинців», - зазначив Антон Геращенко.

Він також повідомив, що наразі Міністерством внутрішніх справ розробляється проект закону під умовною назвою «Про безпечну Україну», яким пропонується встановити відповідальність за незаконне використання інформації, зібраної з відеокамер спостереження в громадських закладах. Такі дані повинні використовуватися лише правоохоронними органами в безпекових цілях.

Своєю чергою, начальник ГУНП м. Києва Андрій Крищенко зауважив, що в середньому у вихідний день торговий центр відвідує близько 50-ти тисяч громадян і поліція фіксує 10-15 правопорушень. «Наразі з точки зору криміногенної обстановки це місце є безпечним, тому ще раз закликаю всіх власників приватних та комунальних підприємств долучитися до системи «Безпечного міста», аби попіклуватися про безпеку відвідувачів», - сказав Андрій Крищенко.

Директор торгівельного центру «Lavina Mall» Дмитро Лашин зауважив, що після підключення відеокамер до міської системи адміністрація закладу одразу побачила позитивний результат і тому було прийнято рішення інтегрувати найближчим часом камери з інших ТРЦ в систему «Безпечного міста».

Нагадаємо, «Безпечне місто» - це застосування сучасної інформаційно-комп’ютерної системи, яка надає можливість цілодобового моніторингу оперативної обстановки. Камери можуть тривалий час працювати без електрики, у нічний час та за будь-яких погодних умов.

Департамент комунікації МВС України

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux