Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Вигівський: "Лише за березень у Києві затримано 212 осіб, причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності"
Опубліковано 01 квітня 2022 року о 13:13

Окрім основної роботи із забезпечення правопорядку та розкриття злочинів, поліцейські також долучаються до евакуації громадян з небезпечних районів і надають необхідну допомогу мешканцям столиці.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до поліції Києва надійшло майже 37 000 звернень щодо ймовірної діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

"Ми перевірили кожне з цих повідомлень та у результаті затримали 212 осіб, які підозрюються у диверсійній та колабораційній діяльності. Більшість з них передавали інформацію ворогу про розміщення блокпостів чи роботи системи протиповітряної оборони. Також хочу виділити внесок місцевих мешканців, які допомагають нам боротися зі злочинністю у місті, активно долучаються до волонтерської роботи та сприяють правоохоронцям у виконанні ними службових обов'язків", - зазначив керівник поліції Києва Іван Вигівський.

Разом з тим у березні поточного року правоохоронці затримали прихильника "руського миру". Зловмисник неодноразово приймав участь у інформаційних акціях російської федерації проти України, за що був внесений до бази даних «Миротворець». Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та вибухівку, а також заборонену амуніцію та символіку часів СРСР.

Також у Дніпровському районі столичні поліцейські задокументували факт посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. За скоєння цього злочину місцевому мешканцю вже повідомлено про підозру. Зловмисник займався розповсюдженням матеріалів з закликами про зміну меж території України. Крім цього, у його квартирі правоохоронці виявили боєприпаси.

"Окрім основної роботи із забезпечення правопорядку та розкриття злочинів, ми всіляко наймаємось піклуватися про громадян. Аби підтримати людей в цей нелегкий час, поліцейські Києва допомагають дорослим та діткам, які потребують психологічної підтримки, оскільки не всі спроможні самостійно впоратися з панікою, страхом та тривогою. Свою допомогу у розв’язанні цих проблем пропонують наші поліцейські-психологи, які створили телефонну лінію довіри для українців, котрі постраждали від бойових дій", - зауважив генерал поліції.

Столичні правоохоронці неодноразово допомагали жителям столиці у евакуації з місць обстрілу. Так, спільно із волонтерською організацією правоохоронці доставляли мешканців у безпечне місце, роздавали продукти харчування та ліки. 

Поліцейські Києва цілодобово виконують свої обов’язки задля безпеки громадян та найшвидшого завершення війни в Україні. Закликаємо киян та мешканців столиці не нехтувати сигналами тривоги та спускатись в укриття. Якщо потребуєте допомоги поліції чи стали свідком правопорушення, телефонуйте за номером 102 або за додатковими телефонами районних управлінь поліції:

Голосіївське УП - 0676505015

Дарницьке УП - 0676506921

Деснянське УП - 0676506922

Дніпровське УП - 0676506923

Оболонське УП - 0671241949

Печерське УП - 098-622-59-93 

Подільське УП - 0978938414

Святошинське УП - 098 734 0646

Солом‘янське УП - 0731044138

Шевченківське УП - 06765069 24

Управління поліції в метрополітені - 0964901698

Все буде Україна!

Переможемо!

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux