Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
69 000 гривень за «документи моряка»: столичні слідчі затримали одесита за одержання неправомірної вигоди
Опубліковано 17 січня 2023 року о 13:00

Підозрюваний обіцяв вирішити питання із безперешкодним отриманням дозвільних документів, необхідних для роботи на суднах, без проходження будь-яких навчань, комісій та іспитів. Чоловіку оголошено про підозру у вчиненні злочину. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слідчі Подільського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури викрили 36-річного мешканця Одеси в отриманні неправомірної вигоди з метою подальшого впливу на посадових осіб.

Досудовим розслідування встановлено, що порушник в Інтернеті розмістив оголошення консалтингових послуг з допомоги в оформленні документів, які необхідні для роботи на суднах, зокрема й на нафтових танкерах. Під час спілкування із «клієнтом» чоловік наголошував, що у випадку самостійного звернення до державних установ розгляд може затягнутись на тривалий час або взагалі у ньому буде відмовлено через створення штучних перешкод.

У свою чергу, фігурант обіцяв за певну суму в найкоротший термін допомогти у безперешкодному отриманні кваліфікаційних документів, оскільки він взмозі вплинути на посадових осіб навчальних та медичних закладів, а також службових осіб Управління капітана морського порту. При цьому «клієнт» може не відвідувати необхідні учбові заняття та не складати відповідна іспити. Свої послуги порушник оцінив у 69 000 гривень. 

Останній транш він отримав у сумі 1100 доларів США Під час затримання зловмисник спробував втекти, вистрибнувши з вікна другого поверху, проте був зупинений оперативниками.

Слідчі затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та провели ряд санкціонованих обшуків, за результатами яких вилучили речові докази. 

За даним фактом затриманому оголошено про підозру за  ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - зловживання впливом. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва 

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux