Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
34 ошуканих громадянина: київські слідчі та кіберполіцейські викрили серійного інтернет-шахрая
Опубліковано 11 травня 2023 року о 16:30

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність сумчанина, який під приводом продажу різноманітної техніки, шахрайським способом заволодів грошима потерпілих на суму 220 тисяч гривень. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

 До відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції надходили заяви від громадян України, що їх ошукали інтернет-шахраї. Громадяни повідомляли, що оплатили наперед продавцям гроші за обраний в інтернеті товар, але не отримали ані замовлення, ані повернення коштів.

За злагодженої роботи слідчих, кіберполіцейських управління протидії кіберзлочинам міста Києва та із залученням співробітників карного розшуку поліцейські ідентифікували користувача та встановили особу організатора схеми. Як стало відомо, порушник в період з серпня 2022 року по теперішній час використовував сайт «OLX» для реалізації товарів. Під приводом продажу телефонів, ігрових приставок, побутових речей та іншої техніки він ошукав 34 особи, а сума збитку складає близько 220 тисяч гривень.

Громадяни перераховували кошти на вказані аферистом реквізити, але куплені речі так і не отримували. Правоохоронці за силової підтримки бійців полку № 1 провели ряд обшуків в організатора та ще кількох осіб, які ймовірно причетні до шахрайських дій на території міста Києва, Київської області і міста Суми. За результатами поліцейські виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти різних операторів, квитанції. Фігурант – це 20-річний уродженець Сумської області, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Наразі слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру та звернулись до суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux