Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
30 років на варті правопорядку: київський полк поліції особливого призначення № 2 став свідком майже усіх історичних подій незалежної України
Опубліковано 23 січня 2023 року о 08:45

Спецпризначенці полку виховали чимало мужніх синів України, справжніх Героїв та захисників. Серед них - Михайло Павлушко та Андрій Маринченко, які трагічно загинули у авіакатастрофі під час виконання службових обов’язків. 


30 років тому, 23 січня, в незалежній Україні на базі Міністерства внутрішніх справ було створено полк призначений для забезпечення публічної безпеки і порядку, виявлення, запобігання і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень на територіях, прилеглих до адміністративних будівель та на масових заходах. У лави поліцейських полку потрапляли лише найсильніші, мужні та відважні хлопці, які успішно проходили навчання та спецпідготовку.

Поліцейські полку поліції особливого призначення № 2 вже багато років піклуються про безпеку киян та гостей столиці, ризикуючи життям. Одними з них були підполковник поліції Михайло Павлушко та лейтенант поліції Андрій Маринченко.

Михайло Павлушко народився у місті Сєвєродонецьк на Луганщині. Здобув вищу освіту у Національній академії внутрішніх справ та у 2009 році розпочав кар’єру тоді ще міліціонера у Києві. З 2017 року по 2021 рік був командиром полку поліції особливого призначення № 2 столичного главку, потім був призначений на посаду начальника управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

«Обіймаючи таку серйозну посаду командира полка, перш за все він був другом для усіх підлеглих. За порадою чи допомогою ми могли звернутися до нього у будь-який час. Його мужність, інтелект та людяність ставали прикладом для усього особового складу», - згадує про Михайла Павлушка його колега.

29-річний уродженець Черкащини Андрій Маринченко вступив на службу до лав поліцейського полку у 2019 році. Як справжній спецпризначенець він постійно займався спортом та вдосконалював свої знання та навички: бойові мистецтва, армреслінг, практична стрільба. У вільний час грав на гітарі, співав та малював картини. Прослужив у полку з 2019 по 2022 рік, далі пішов на посаду старшого оперуповноваженого в Департамент внутрішньої безпеки НПУ.

«Андрій був різностороннім хлопцем, одночасно творчим та бойовим. Добрий, врівноважений, відповідальний та мужній», - таким його описує командир роти Денис Масльонкін.

18 січня під час виконання службових обов’язків Михайло Павлушко та Андрій Маринченко трагічно загинули у авіакатастрофі. Вони були гідними прикладами справжніх поліцейських, вірними Присязі. Ні побратими, ні особовий склад поліції Києва їх ніколи не забудуть їх внеску у розбудову сильної та могутньої України.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux