Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
250 тисяч гривень за незаконний перетин кордону та непридатність до військової служби: столичні правоохоронці затримали чоловіка
Опубліковано 16 травня 2023 року о 13:00

Поліцейські викрили фігуранта у переправленні осіб призовного віку за межі України на підставі підроблених довідок. За такий «бізнес» порушнику загрожує від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідчі Оболонського управління поліції спільно з оперативними співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури викрили діяльність чоловіка, який за неправомірну вигоду займався незаконним переправленням громадян через державний кордон України.

Правоохоронці встановили, що користуючись своїми зв’язками, місцевий мешканець за відповідну плату сприяв в незаконному переправленні осіб призовного віку через державний кордон та підробці медичного висновку про непридатність до служби. Також у подальшому затриманий обіцяв надавати поради під час безпосереднього перетину кордону. Загальна вартість таких послуг становила 250 000 гривень.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі з'ясували, що фігурант - раніше не судимий 43-річний киянин.

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон та ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Оболонським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної діяльності.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Пятницька


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux