Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
22 наряди правоохоронців щоденно забезпечують публічну безпеку і порядок на Центральному залізничному вокзалі столиці
Опубліковано 14 вересня 2020 року о 12:10

Поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України здійснюють патрулювання не лише в приміщеннях вокзалу, але й на прилеглій до нього території.

До патрулів залучаються також і придані сили з територіальних управлінь поліції, кінологи зі службовими собаками та представники Муніципальної варти.

«Така кількість правоохоронців покращує не лише безпеку пасажирів на вокзалі, але й сприяє оперативному реагуванню на скоєння кримінальних чи адміністративних правопорушень,» - повідомив начальник відділу поліції на станціях залізничного транспорту столичної поліції Андрій Степанов.

 За словами заступника начальника відділу поліції на станціях залізничного транспорту Віталія Юрченка,  суттєву допомогу поліцейським у розкритті злочинів надають камери відеоспостереження, встановленні у рамках програми «Безпечне місто»:  

«Встановленні Міністерством інфраструктури та адміністрацією вокзального комплексу камери спостереження під’єднанні до системи «Безпечне місто». За допомогою розпізнавання обличь по відеокамерах, ми швидко відслідковуємо рух підозрюваних осіб, що часто дає можливість не лише затримати зловмисників «гарячим слідом», а й розкривати злочини й затримувати підозрюваних через кілька діб, маючи беззаперечні докази їх протиправних дій».

Серед правопорушень, які фіксуються на території вокзалу, домінують майнові злочини: крадіжки та грабежі. Так, упродовж цього року зареєстровано 18 грабежів, з яких - 14 розкрито і переважна більшість – «гарячим слідом». Окрім цього, з початку року слідчі відділу поліції на станціях залізничного транспорту повідомили про підозру зловмисникам у скоєнні 35 крадіжок. Запроваджені заходи безпеки дають позитивний результат та сприяють зниженню злочинності на вокзальному комплексі: наприклад, грабежів у порівняні з аналогічним періодом минулого року зменшилося на 42%. У 2019 році їх було зафіксовано 43, у 2018 році - 74 та 55 грабежів у 2017 році. Тенденція щодо зниження спостерігається і з крадіжками. У порівняні з минулими роками, їх кількість зменшилася майже втричі.

Поліція Києва нагадує громадянам бути уважними у місцях скупчення людей та слідкувати за особистими речами. Якщо ви стали свідком або жертвою правопорушення, негайно повідомляйте про це на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Юлія Гірдвіліс


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux