Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
2 000 000 грн збитків держбюджету: столичні слідчі завершили досудове розслідування щодо посадовця та керівників підприємств
Опубліковано 23 травня 2023 року о 14:50

Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та повідомили посадовцям про підозру за розтрату державних коштів. Їм загрожує позбавлення волі до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Шевченківського управління поліції спільно із працівниками Служби Безпеки України викрали посадовця та двох директорів підприємств у розтраті державних коштів.

Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Роман Грищенко, правоохоронці встановили, що згідно укладеного договору підрядники повинні були виконати ремонтні роботи та встановити відповідне устаткування, однак, жодне із зобов’язань не виконано.

«Ми з’ясували, що у грудні 2018 року, на виконання умов підрядного договору на реконструкцію об’єктів Київського зоологічного парку загальнодержавного значення між виконуючим обов’язки директора комунального підприємства з питань будівництва житлових будинків, директором ТОВ та начальником відділу технічного нагляду комунального підприємства з питань будівництва житлових будинків підписано акт приймання виконаних будівельних робіт. У рамках кримінального провадження ми призначили та отримали висновок проведеної судової будівельно-технічної експертизи, відповідно до якої встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною та первинною звітною документацією. Вартість завищення обсягів робіт складає 2 000 000 гривень».

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили трьом фігурантам про підозру.

«Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом ми скерували до суду для розгляду справи по суті. Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади», - додав слідчий.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux