Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
16 тисяч доларів за втечу з країни: київські слідчі повідомили про підозру організатору злочинної схеми
Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 12:00

Користуючись своїми зв’язками, керівник банку підробляв медичний висновок про непридатність до служби для виїзду за кордон призовників. Правоохоронці затримали фігуранта та наразі він перебуває під вартою з правом внесення застави у розмірі 744 000 гривень. За скоєне йому загрожує до дев’яти років тюремного ув’язнення.

Слідчі Деснянського управління поліції Києва за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури затримали чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб за кордон.

Як розповіла слідча Деснянського управління поліції Олена Перегудова, фігуранта затримано під час отримання ним 16 000 доларів США за дозвільний пакет документів для перетину кордону:

«Ми встановили, що фігурант – начальник відділення одного з банків Києва, який пропонував чоловікам призовного віку незаконну схему перетину через державний кордон. Так, користуючись своїми зв’язками, затриманий забезпечував та організовував отримання «клієнтом» підробленого медичного висновку про непридатність до військової служби та в подальшому обіцяв надавати відповідні поради під час безпосереднього перетину кордону. У ході слідчих дій ми вилучили за місцем роботи порушника гроші, мобільні телефони, документи та печатки різних підприємств, походження яких у подальшому буде з’ясовано».

Поліцейські затримали 41-річного уродженця Чернігівської області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів. За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у скоєному злочині. Деснянським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 744 000 гривень. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - додала поліцейська.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux