Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
140 тисяч гривень або відключення від водопостачання: поліцейські Києва затримали працівника Київводоканалу за вимагання хабаря
Опубліковано 11 грудня 2023 року о 15:00

Зловмисник вимагав від власника однієї з автомобільних мийок неправомірну вигоду за вплив на службових осіб приватного акціонерного товариства. Його затримали під час одержання грошей. За вчинене йому загрожує до 8 років за ґратами з конфіскацією майна.

Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників Служби безпеки України та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументували злочинну діяльність інженера ПрАТ АК «Київводоканал», який за грошову винагороду обіцяв власнику автомобільної мийки вплив на прийняття позитивного рішення службовими особами приватного акціонерного товариства щодо не відключення приміщення автомийки від водовідведення та водопостачання, а також надання паспорта водного господарства.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління главку поліції Києва Вадим Коломієць, в ході досудового розслідування поліцейські встановили, що під час перевірки дозвільних документів приміщення будівлі автомобільної мийки у Голосіївському районі інженер Київводоканалу виявив порушення у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, після чого склав акт:

«Надалі, до приміщення автомийки завітав інший інженер, який вимагав у власника приміщення 140 тисяч гривень за вплив на службових осіб Київводоканалу, аби ті прийняли рішення не відключати від системи центрального водопостачання та водовідведення приміщення».

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Слідчі, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux