Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як діяти у разі поранень та травм: у Києві медики провели заняття для поліцейських та військовослужбовців
Опубліковано 29 березня 2022 року о 11:15

Правоохоронці удосконалили навички з надання домедичної допомоги,  зупинки кровотечі, накладання джгута. Окрім того присутні відпрацювали алгоритм дій при евакуації людей з зони ведення бойових дій.

Своєчасне надання медичної допомоги — чинник, що значно підвищує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття «золотої години» — час після поранення, протягом якого повинно розпочатися надання кваліфікованої медичної допомоги.

Як розповів директор медичного центру «Колесо» Олександр Хижняк, основні причини смерті 80-90 % поранених - велика втрата крові та больовий шок. Поранення, яких зазнають у сучасних збройних протистояннях, значно обмежують час для надання домедичної допомоги на полі бою. Смерть настає від декількох десятків секунд до однієї години:

«Такі навчання та знання, які ви отримаєте під час занять зможуть істотно зменшити показники втрат серед бійців та громадян. Правильна послідовність дій дозволить вам  краще і швидше запам’ятати основний алгоритм надання першої медичної допомоги пораненому. Для цього ми створили умови, які максимально приближені до бойових. Протягом дня ми працювали на максимум - наші інструктори, які в цивільному житті професійні медики кардіологи, трасплантологи високого рівня, нагадали, як правильно зупиняти кровотечу, надавати домедичну допомогу, накладати джгут та евакуювати людей з зони ведення бойових дій».

Під час проведення занять співробітники Шевченківського управління поліції та військовослужбовці дізнались про три етапи надання допомоги пораненим у воєнно-польових умовах:  в «червоній зоні» (під обстрілом), в «жовтій зоні» (в укритті) та в «зеленій зоні» (під час евакуації). Крім того поліцейські дізнались про хімічний опік та як діяти у разі ураження ним.

«Спочатку необхідно розрізати одяг навколо опіку, не відриваючи від тіла, накласти суху асептичну пов'язку. При великих опіках загорнути в сухе простирадло, терміново доставити в лікарню. Не можна промивати опіки, змащувати, торкатися руками, проколювати пухирі», - наголосили інструктори.

Наприкінці занять правоохоронці подякували медикам за надану інформацію, адже це істотно допоможе при наданні допомоги у екстрених ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux