Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські поліцейські затримали чоловіка за конфлікт зі стріляниною у Голосіївському районі (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 13 серпня 2021 року о 09:50

Одному із учасників штовханини надали медичну допомогу, від заяви до поліції та госпіталізації він відмовився. На місці події та з автомобіля правопорушника вилучено предмети, схожі на зброю, гільзи та набої. Слідчі встановлюють інших учасників інциденту та обставини у рамках розпочатого кримінального провадження.

Вчора до поліції Києва на спецлінію 102 надійшов виклик про бійку та стрілянину на вулиці Маршала Конєва. На адресу негайно виїхали наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Голосіївського управління поліції Петра Білаша, після проведення першочергових слідчих дій, перегляду відео з камер спостереження, що розташовані поруч із місцем події, та опитування свідків інциденту правоохоронці встановили, що біля закладу харчування між двома компаніями невідомих сталася бійка:

«Один із опонентів почав хаотичну стрілянину, після чого учасники інциденту втекли. На момент приїзду правоохоронців зловмисник, що влаштував стрілянину, перебував на місці події разом із опонентом, який під час штовханини отримав тілесні ушкодження, але від госпіталізації та написання заяви відмовився. Правопорушник знаходився у стані алкогольного сп'яніння та не зміг пояснити свої дії. Поліцейські виявили та вилучили 14 гільз для пристрою травматичної дії, магазин, імовірно, від пістолету та шість предметів, схожих на набої».

Із автомобіля, на якому приїхав правопорушник, слідчі вилучили дозволи на зброю, велику кількість патронів різного калібру, предмети, схожі на автомат Калашникова та мисливські рушниці. Все вилучене відправлено на проведення відповідних експертиз.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – уродженець Донеччини, 1986 року народження.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

«Ми встановлюємо інших учасників події та походження вилучених предметів», - додав підполковник поліції Петро Білаш.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Мандибура


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux