Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві жінки-поліцейські провели першу конференцію новоствореної асоціації
Опубліковано 16 листопада 2018 року о 14:05

«Поодинці ми сильні, разом ми могутні» - під таким гаслом відбулася зустріч працівниць у погонах, які об’єдналися в Українську асоціацію представниць правоохоронних органів. Це перша в державі організація, яка створена задля захисту прав жінок-поліцейських та співробітниць, які працюють у правоохоронних органах.

Аби обговорити питання забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах, у залі проведення конференції зібралися працівниці поліцейських підрозділів зі всієї України. Проаналізувати ситуацію, висловити експертні думки та надати професійні поради запросили представниць державних структур і громадських організацій, а також іноземних колег.    

За словами голови Української асоціації представниць правоохоронних органів Катерини Павліченко, потрібність створення Асоціації викликана часом, хоча є своєрідним викликом для української правоохоронної системи. Адже змінити застарілу систему чоловічого погляду на жіноче лідерство можливо лише спільними зусиллями.

«Нашій організації, а це - 68 учасниць, лише півроку. Це тільки початок, і ми раді бачити поряд нові обличчя: як жіночі, так і чоловічі. Тому обмін думками та досвідом на конференції, можливо, когось надихне повірити у себе, а декому стане поштовхом щось змінити і крокувати вперед».

Заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук наголосила, що зустрічі подібного формату розширюють грані мислення, а обмеження існують тільки у голові:

«Гендерна приналежність не повинна заважати самореалізації людини. І в наших силах створити середовище, вільне від стереотипів. Новостворена асоціація – саме той інститут менторства, який допоможе подолати гендерні стереотипи та бар‘єри заради розвитку цивілізованого суспільства».

Заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що за три роки існування патрульної поліції вдалося позбавитися штампів, у тому числі й гендерних. А жінки на керівних посадах довели, що подекуди справляються із завданням значно краще за колег-чоловіків.

«В Україні, зокрема у правоохоронних органах, є багато чоловіків, котрі підтримують політику гендерної рівності. Думаю, років за п‘ять їх буде значно більше», - висловив надію Олександр Юрійович.

Помічник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Ольга Юськевич додала, що проблеми у працівниць правоохоронних органах однакові, але багато країн мають досвід їх подолання, тож є можливість перейняти позитивний досвід.

«В умовах, у яких ми працюємо чи несемо службу, підтримка є дуже важливою. Нам знадобилося чимало часу, аби створити асоціацію, яка демонструє  жінкам підтримку і можливість. Ми ще працюємо над удосконаленням, щоби кожна працівниця могла відчути підтримку не лише колежанок, а її ментором міг стати чоловік чи керівник, який сприятиме розвитку і росту», - підкреслила Ольга Степанівна.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux