Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом року поліцейські Києва опрацювали понад 1,3 мільйона викликів, - Андрій Крищенко
Опубліковано 21 грудня 2019 року о 19:04

Про це начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві повідомив під час звіту перед депутатами Київської міської ради.

Під час виступу начальник столичних поліцейських звернув увагу на основних  результатах роботи правоохоронців у забезпеченні правопорядку, профілактиці та розкритті злочинів.

«Упродовж року до поліції надійшло понад 1,3 мільйона повідомлень громадян. Із них 260 тисяч – інформаційного характеру та понад 820 тисяч  повідомлень внесено до єдиних обліків поліції. При цьому забезпечено більше 780 тисяч виїздів нарядів поліції, а це - в середньому 2300 щодоби, - зазначив Андрій Крищенко.

За його словами, слідчі підрозділи розпочали досудові розслідування у 46,5 тисячах кримінальних правопорушеннях, тоді як у минулому році їх було на 9 тисяч більше. При цьому він зауважив, що відбулося зниження тяжких та особливо тяжких злочинів, як от умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів, грабежів, крадіжок і незаконних заволодінь транспортними засобами.

Андрій Крищенко зазначив, що у столиці в середньому щодоби реєструється 140 злочинів, а рівень злочинності у розрахунку на 10 тисяч населення становить 158 злочинів (у 2018-му - 191).

«Профілактичні заходи, про які ми неодноразово говорили, сприяли зменшенню кількості злочинів, скоєних у публічних місцях, майже на 3 тисячі: минулого року їх було 14,5 тисяч, а цьогоріч – менше 12 тисяч. Такого результату вдалося досягти завдяки систематичному проведенню профілактичної роботи, впровадженню системи відеонагляду «Безпечна столиця» та співпраці із «Муніципальною вартою», адже ми збільшуємо кількість патрулів на вулицях. При цьому хочу відзначити, що в структурі злочинності традиційно більшу частину – майже 60 відсотків – займає майнова злочинність, а це - крадіжки, грабежі. Як результат – затримано 178 злочинних груп, які займалися такими злочинами, до їх складу входило майже 500 осіб».

Крім цього,  керівник столичних поліцейських розповів про розслідування вбивств (у тому числі – скоєних у минулих роках) та інших резонансних злочинів, вказавши, що відсоток розкриття всіх правопорушень становить 27%.

Окрему увагу правоохоронець звернув на необхідності внесення змін до законодавства (ст. 289 ККУ) щодо неможливості уникнення відповідальності та її посилення за скоєння незаконних заволодінь транспортними засобами, а відтак відзначив, що робота у цьому напрямку триває.

«Серйозний резонанс завжди викликають злочини, скоєні із застосування вогнепальної зброї або вибухівки. Протягом року їх було зареєстровано 50: сюди входять не лише вбивства чи вибухи, а й розбійні напади, хуліганства, самогубства. А за фактами незаконного поводження зі зброєю викрито майже 400 кримінальних проваджень», - повідомив Андрій Крищенко.

Водночас із незаконного обігу поліцейські Києва вилучили 188 пістолетів, 77 рушниць, 11 автоматів, 42 гранатометів, 5 кулеметів, 142 гранати, більше 20 тисяч патронів і 26 кілограмів вибухівки.

Серед питань, які турбують киян, є також викриття злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. До того ж, людей турбує не лише ліквідація серйозних наркотрафіків, а й затримання осіб, які виготовляють і збувають наркотики невеликими партіями, у тому числі шляхом так званих закладок.

«За збут наркотиків пред’явлено підозри 250 особам, із яких заарештовано 98 і відносно 62 застосовано домашній арешт. Зважаючи на це, і Нацполіція, і Міністерство внутрішніх справ України ініціює посилення відповідальності за такі правопорушення, зокрема щодо встановлення судом розміру застав. Крім того, ми чітко розуміємо, що значна частина збувальників працює через мережу Інтернет: про це свідчить і те, що за рік ми зареєстрували 31 такий факт. Зауваж, що поліцейські відстежують весь злочинний ланцюжок: від виготовлення наркотиків, шляхів їх потрапляння на українських ринок та збуту. Також припинено 19 міжнародних і 75 міжрегіональних каналів постачання наркотиків у столицю», - зауважив керівник столичних поліцейських.

Андрій Крищенко розповів і про превентивну роботу, яку проводять підрозділи поліції Києва щодо протидії наркозлочинності, профілактики правопорушень серед дітей тощо. Також під час звіту йшлося про викриття та реагування на факти домашнього насильства: у 2019 році представники мобільних груп здійснили 2640 виїздів на такі повідомлення, винесли 402 термінові заборонні приписи та склали  644 адміністративних протоколів.

«Цьогоріч поліція Києва показала непогані результати, але працювати є над чим. Тож хочу запевнити: поліцейські й надалі виконуватимуть завдання з охорони правопорядку та захисту громадян», -  підсумував начальник поліції Києва.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux