Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Києва ліквідували канал незаконного обігу прекурсорів у Деснянському районі
Опубліковано 05 травня 2022 року о 14:40

Оперативники встановили, що зловмисник зберігав прекурсори на торговій точці з продажу лакофарбових матеріалів. Слідчі провели обшуки, під час яких вилучили речові докази та майже мільйон гривень. Фігуранту повідомлено про підозру та за скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За оперативного супроводження співробітників управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у місті Києві спільно зі слідчими Деснянського управління поліції викрито місцевого мешканця в організації бізнесу, пов’язаного з виготовленням, зберіганням та подальшим збутом наркотиків.

Як розповів керівник слідчого відділення Деснянського управління поліції Олександр Завадський, 62-річний киянин зберігав прекурсор, який збував місцевим наркоділкам для подальшого виготовлення психотропних речовин в нарколабораторіях:

«Оперативники затримали зловмисника на власній торговій точці з продажу лакофарбових матеріалів на вулиці Миропільська. Під час обшуку у кармані куртки зловмисника ми виявили та вилучили згорток з порошкоподібною речовиною жовтого кольору. Згідно висновку експерта це – фенілнітропропен, загальною вагою близько 80 грам. Також, у ході проведення невідкладного обшуку в оселі порушника слідчі вилучили близько мільйона гривень у різній валюті. Окрім цього, у гаражі фігуранта ми виявили каністри з хімічними реагентами, які чоловік, ймовірно, використовував для виготовлення прекурсору. Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз».

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчі територіального управління поліції повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Також у рамках досудового розслідування встановлюється коло осіб, які купували заборонені речовини та сприяли наркобізнесу. Після встановлення всіх можливих свідків даного кримінального правопорушення можлива додаткова кваліфікація за статтею 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.», - додав поліцейський.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux