Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Капітан поліції Дмитро Гуменний: «Робота слідчого – це той напрямок, який потребує максимальної уваги до деталей та постійного вдосконалення»
Опубліковано 01 липня 2022 року о 09:45

Понад 13 років поліцейський несе службу в органах внутрішніх справ та переконаний, що терпіння та наполегливість є запорукою успішної слідчої діяльності.

Свій шлях правоохоронця Дмитро Гуменний розпочав з навчання у відомчому вузі у 2009 році, після чого з 2013 року працював слідчим у Шевченківському районі, а з 2020 року у Солом’янському управлінні поліції. З 2021 року за гарні показники та досягнення у роботі капітана поліції призначили заступником начальника слідчого відділення відділу поліції №1 Солом’янського управління поліції. Тож поліцейський продовжує вдосконалювати свої навички й вміння на службі і тепер навчає цьому своїх підлеглих.

- Чому Ви обрали професію правоохоронця?

- В дитинстві в мене був товариш, брат якого навчався на прикордонника. Кожного разу коли він приїжджав додому ми із захопленням слухали історії про навчання та в подальшому про службу в цілому.  Тоді й прийняли рішення, що будемо наполегливо тренуватись, аби також стати захисниками нашої держави. Так і склалось, мій друг пішов по стопам родича, а я вступив до Національної академії внутрішніх справ, аби вивчитись ще на той час на міліціонера.

- Що на Вашу думку найважливіше у слідчій діяльності?

- Найважливіше - це терпіння, наполегливість, комунікабельність та бажання працювати взагалі, оскільки робота слідчого кардинально відрізняється від оперативних підрозділів: вона більш письмова та процесуальна. Аргументація доказів перед прокуратурою та судом, контроль за роботою та складанням процесуальних документів підпорядкованого особового складу – все це потребує постійного вдосконалення. 

- Що вважаєте головним у роботі поліцейського (керівника слідчого відділення)?

- Головне в роботі керівника - це перебувати на зв’язку 24/7, щоб колеги могли узгодити свої дії чи порадитись по виниклій ситуації. Крім того, це велика відповідальність не тільки за себе та свою роботу, а і за особовий склад, оскільки усі зі своїм баченням, характером, тож до кожного потрібно знайти підхід, створити сприятливий психологічний клімат в колективі. В першу чергу необхідно створити такі умови, за яких слідчим подобалося б працювати та робота приносила б моральне задоволення.

- Як справляєтесь та які настанови даєте молодому поколінню, яке приходить до Вас для проходження служби?

- Після того, як в колектив приходять нові слідчі ми навчаємо їх працювати в команді та допомагати колегам з більшим навантаженням. Я ніколи не залишаю їх наодинці з проблемам, допомагаю порадами та контролем зі свого боку в проведенні досудового розслідування на всіх його етапах. Контролюю та навчаю проводити слідчі дії, аби вони відчували підтримку зі сторони керівництва. І звісно, бажаю їм наполегливості в роботі та постійного самовдосконалення

- Що змінилось у роботі за часи війни?

- На мою думку, під час війни наш колектив став ще дружніший, більш дружніші стали підрозділи управління між собою та багато працівників стали справжніми друзями, оскільки несли службу не зважаючи ні на що, пліч-о-пліч. Разом з начальником слідчого відділу ми постійно здійснювали виїзди на всі виклики спільно із СОГ для забезпечення безпеки підпорядкованого особового складу, постійно проводили бесіди зі слідчими для моральної підтримки та їх психологічного розвантаження.

- Як зазвичай проводите свій вільний час?

- Я до війни ще ніколи не працював безперервно, 24/7 протягом кількох місяців. Тож зараз, як і всі, намагаюсь кожну вільну хвилину провести зі своєю родиною. Ніщо так не підбадьорює, як будування спільних планів на майбутнє під мирним небом нашої України.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux