Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
5 років з дня створення поліції діалогу - сила слова та спеціальна психологічна підготовка
Опубліковано 17 липня 2022 року о 09:30

З першого дня роботи підрозділу до моменту повномасштабного вторгнення російської федерації працівники поліції діалогу пройшли десятки тренінгів та забезпечили правопорядок на тисячах заходів. Нині поліцейські превентивної комунікації продовжують виконувати свої функціональні обов’язки, посилено нести службу в умовах воєнного стану та забезпечувати правопорядок у Києві.


В липні 2017 року у місті Києві було створено перший відділ превентивної комунікації, до складу якого увійшло 12 співробітників, а очолила його жінка-полковник Вікторія Азарова.

За сприяння Консультативної місії Європейського союзу поліцейські пройшли перші відповідні тренінги-семінари з представниками діючих груп з питань комунікації. Після навчання антиконфліктні групи вперше були вперше задіяні для забезпечення правопорядку під час Дня Незалежності України та Євробачення. 

Проте на цьому подальша діяльність відділу превентивної комунікації не закінчилась. Поліція діалогу продовжила свою роботу у сприянні проведенню масових заходів шляхом налагодження комунікативного контакту з організаторами та учасниками масових акцій у столиці.

Також правоохоронці не забували про підвищення своєї професійності на спеціальних тренінгах з ведення переговорів та вирішення кризових ситуацій. Оскільки навчання відбувались у Києві, а проводили їх найкращі спеціалісти у цій сфері, то представники регіональних підрозділів поліції діалогу приїжджали до київських колег.

Співробітники поліції діалогу пройшли тренінги за курсом використання досвіду скандинавської моделі. Групи комунікації під час семінарів вивчали європейський досвід роботи під час забезпечення охорони громадського порядку. Крім засвоєння теоретичної частини, на заняттях відпрацьовували моделі спілкування з різними категоріями громадян, зокрема і представниками засобів масової інформації. 

Сьогодні, 17 липня 2022 року, відділ превентивної комунікації або як всі звикли казати «Поліція діалогу», відзначає 5 років з дня створення. Зараз їх основне завдання – роз’яснення населенню обмежень воєнного стану, психологічна та правова допомога, а також взаємодія з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування. Поліцейські превентивної комунікації продовжують виконувати свої функціональні обов’язки, посилено нести службу в умовах воєнного стану та забезпечувати правопорядок у Києві.

Також співробітники підрозділу неодноразово залучались до встановлення комунікативного зв'язку в різних регіонах України та за кордоном, що дало змогу налагодити комунікацію з представниками регіональних підрозділів поліції та країн Європи. Важливо відмітити, що частіше за все робота підрозділів превентивної комунікації – це постійне спілкування з громадянами, що сприяє формуванню довіри та відкритості з боку суспільства до поліції. Негласним гаслом роботи поліції діалогу є «послухай і почуй».

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux