Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Після «Уроків з поліцейськими» діти усвідомлено ставляться до своєї безпеки» - керівник ювенальної превенції поліції Києва
Опубліковано 09 вересня 2018 року о 11:23

На цьому Оксана Поплавська наголосила, розповідаючи про проведення профілактичних занять у навчальних закладах столиці.

«Уроки з поліцейськими» у столичних школах стартували із початком нового навчального року. Загалом ігрові та профілактичні заняття триватимуть до 14 вересня і відбудуться у понад 120 навчальних закладах.

«Метою проведення уроків з поліцейськими  є ознайомлення дітей із їхніми правами і обов’язками та правилами поведінки. Під час проведення занять працівники ювенальної превенції насамперед розповідали школярам про професію правоохоронця, який він виглядає, чим займається та як він може допомогти діткам. І, звісно, акцент робиться на правилах безпечної поведінки учнів. При цьому працівники поліції постійно наголошують, що діти не повинні соромитись, а обов’язково звертатися до правоохоронця, адже поліцейський завжди готовий прийти на допомогу», - розповіла начальник відділу ювенальної превенції поліції Києва Оксана Поплавська.

Для учнів молодших класів уроки проводять в ігровій формі, тож школярі змагаються за перемогу у знаннях правил поведінки, їхніх прав і обов’язків. А під час спілкування зі старшокласниками акцентують на профілактичній роботі, залучаючи їх  обговорення проблем  підлітків.

«Такі уроки формують у школярів правильні основи світогляду, як, наприклад, дотримання встановлених і загальноприйнятих правил поведінки та усвідомлення своїх прав та обов’язків. Більше того, вони, розповідаючи історії зі свого життя або життя своїх друзів, отримують фахові поради, у тому числі щодо ситуацій, які для них інколи здаються безвихідними. Ми обговорюємо небезпеки, які чатують їх у мережі Інтернет, зокрема розказуємо про трагічні приклади участі у сумнівних іграх, і показуємо наслідки ураження струмом або ж падіння з висоти при спробі зробити селфі або записати відеоблог. Після таких розмов, можу однозначно сказати, діти усвідомлено ставляться до своєї безпеки та безпеки своїх друзів. І це головне», - підсумувала Оксана Поплавська.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux