Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці затримали киянина, який вбив знайомого та підпалив його квартиру
Опубліковано 04 січня 2021 року о 18:39

Під час конфлікту чоловік кілька разів вдарив опонента ножем, а потім підпалив квартиру, щоби приховати сліди злочину.  За скоєне затриманому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

До чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про задимлення у квартирі на проспекті Маяковського. За викликом негайно виїхали наряди поліції слідчо-оперативні групи Головного та Деснянського управлінь поліції, рятувальники та медики.

Після того, як рятувальники загасили вогонь, у квартирі виявили труп  чоловіка з численними колото-різаними ранами грудної клітини та ніг.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника поліції Києва Віктор Нечитайло, правоохоронці одразу встановили особу потерпілого. Ним виявився 33-річний орендатор помешкання, уродженець Львівської області.

«Провівши комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій, ми протягом декількох годин встановили, що до події причетний 38-річний раніше судимий за вбивство киянин та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Попередньо встановлено, що чоловіки того ж дня познайомилися на вулиці та у квартирі, яку винаймав потерпілий, розпивали спиртні напої. Згодом між ними виник конфлікт, під час якого гість декілька разів вдарив кухонним ножем опонента. Далі, щоби приховати сліди вчинення злочину, зловмисник підпалив квартиру та втік», - додав полковник поліції Віктор Нечитайло.

Для встановлення остаточної причини смерті тіло направлено на проведення судово-медичної експертизи.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 затриманому повідомлено про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення. Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід. Зловмиснику загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють усі обставини та причини цього злочину.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Бреус


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux