Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські протягом чотирьох годин затримали іноземця за підозрою у вбивстві чоловіка
Опубліковано 27 жовтня 2020 року о 11:12

Після вчинення злочину зловмисник намагався втекти зі столиці, але на трасі у Київській області оперативні працівники його затримали. Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження та повідомили затриманому про підозру.

Близько 3-ї години до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на проспекті Перемоги лежить чоловік із ножовими пораненнями. За викликом негайно виїхали слідчо-оперативна група та лікарі.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, правоохоронці провели на місці першочергові слідчі дії, опитали свідків та очевидців, а також вилучили записи з вуличних камер відеоспостереження:

«На місці ми встановили, що біля ресторану між 31-річним чоловіком із невідомим виник конфлікт. У ході з’ясування відносин незнайомець кілька разів вдарив опонента ножем, після чого втік. Потерпілий гр-н Грузії помер на місці події. Під час відпрацювання отриманої інформації вже через декілька хвилин ми чітко знали, хто причетний до скоєння злочину та те, що з місця події зловмисник поїхав автівкою. Відразу у столиці була введена спеціальна поліцейська операція по розшуку та затриманню ймовірного підозрюваного у вбивстві. Завдяки камерам відеоспостереження, встановленних у рамках програми «Безпечне місто», ми встановили маршрут пересування підозрюваного та почали його переслідувати. Орієнтування відразу передали колегам із Київської області та завдяки злагодженій роботі ми затримали зловмисника на трасі за 55 кілометрів від Києва».

Громадянина Казахстану, 1980 року народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі він надає покази слідчим. Крім того, правоохоронці перевіряють законність його перебування на території України.

«За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 115 (Умисне вбивство)  Кримінального кодексу України. Слідчі за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №10 повідомили затриманому про підозру. Найближчим часом підозрюваному суд обиратиме запобіжний захід. Йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі», - додав генерал поліції Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux