Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва затримали жінку за підозрою у вбивстві двох дітей (ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 28 жовтня 2018 року о 10:33

Хлопчика і дівчинку виявили в озері в Дарницькому районі. Їхню матір затримали поліцейські неподалік від Чернігова. 

Ввечері 26 жовтня у Дарницьке управління поліції звернувся чоловік із повідомленням про те, що його колишня дружина забрала їхніх спільних дітей (дівчинка, 2012 р.н., і хлопчик, 2013 р.н.) і пропала. Орієнтування щодо їх розшуку передали всім патрулям та колегам із інших областей. Незабаром жінку знайшли неподалік від Чернігова в неадекватному стані. Дітей біля неї не було. 

«Жінку вчора пізно ввечері доставили в Дарницьке управління поліції і викликали спеціалізовану бригаду лікарів. Там вона розказала, що діти пішли купатися на озеро. Правоохоронці відразу виїхали на озеро, однак пошуки не дали результату, тож їх продовжили сьогодні: поліцейські разом із водолазами виявили діток утопленими», - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко. 

Жінку затримали. Вирішується питання щодо перекваліфікації кримінального провадження із ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією - безвісно відсутні на ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох і більше людей) Кримінального кодексу України. Затриманій загрожує покарання до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

ОНОВЛЕНО

За словами начальника Дарницького управління поліції Сергія Чернишева, сім’я переїхала до Києва із Криму і раніше ніколи не потрапляла у поле зору правоохоронців. Поліцейські уже провели огляд помешкання затриманої, поспілкувалися із її колишнім чоловіком, із сусідами та колегами.

«Встановлено, що подружжя розлучилося, однак чоловік, який уже має іншу родину, завжди підтримував колишню дружину та дітей: орендував квартиру та допомагав фінансово. Сусіди та колеги жінки (а вона працювала вихователем у дитячому садочку, який також відвідували загиблі дітки) розповіли, що вона була замкнутою, практично ні з ким не спілкувалася. При цьому дітки завжди були доглянуті, займалися плаванням, айкідо та фігурним катанням», - зауважив Сергій Чернишев.

Він також додав, що із жінкою спілкуються слідчі, які намагаються встановити причини такого страшного вчинку, залучені адвокат і лікарі, які надали їй першу допомогу. Затримана пояснила, що разом із дітьми вони пішли купатися, діти втопилися, а вона, попри бажання накласти на себе руки, не змогла. При цьому жінка зауважила, що «так буде краще для них».

«На жаль, в поліцію раніше не надходили повідомлення про дивну поведінку жінки ні від колишнього чоловіка, ні від сусідів і колег. Тож зараз завдання слідчих встановити, що стало причиною вбивства двох маленьких дітей. Під час слідства також будуть призначені судові експертизи, зокрема і психіатрична експертиза для встановлення осудності жінки. За вбивство дітей їй загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення».

Відділ комунікації поліції Києва
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux