Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві перед судом постане організована група, яка заволоділа комунальним майном на суму близько 170 мільйонів гривень
Опубліковано 04 березня 2020 року о 16:26

Зловмисники шахрайським шляхом за підробленими документами привласнили 17 об’єктів нерухомості, котрі потім продавали добросовісним  покупцям. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Столичні правоохоронці встановили, що організована злочинна група, до складу якої входило семеро осіб, діяла з 2014 по 2016 роки. Аферисти знаходили  у центрі столиці приміщення, підробляли на них документи, після чого продавали ці об'єкти комунальної  власності.

Як розповів заступник начальника відділення слідчого відділу Шевченківського управління поліції Вадим Коломієць, основними фігурантами виступили колишній виконувач обов’язків директора «Київводфонду» та екс-начальник юридичного відділу вказаного підприємства:

"Правопорушники діяли у відповідності із розробленим планом: частина з них були головними виконавцями, інший учасник - підшукував серед мешканців Луганської області осіб, котрі за грошову винагороду погоджувалися виступити фіктивними учасниками угод купівлі-продажу об’єктів нерухомості. Відтак, зловмисник супроводжував обраних фігурантів під час перетину меж з окремими районами Луганської та Донецької областей, організовував їх розміщення в Києві та забезпечував їх прибуття до нотаріусів для укладання правочинів. Потім зловмисники передавали документи та відомості щодо технічних характеристик комунального майна для виготовлення підроблених документів та збували вказані об’єкти".

Правоохоронці встановили, що своїх жертв шахраї знаходили у мережі Інтернет шляхом розміщення реклами щодо продажу приміщень, які знаходилися у центральній частині столиці, завідомо занижуючи їх вартість. У подальшому через підставних осіб за підробленою документацією зловмисники продавали вказану нерухомість добросовісним набувачам.

У такий спосіб правопорушники заволоділи 17 об’єктами комунальної власності у місті Києві на суму понад 170 мільйонів гривень.

«Слідчі скерували до Шевченківського районного суду столиці обвинувальний акт. Фігурантам повідомлено про підозру за частиною четвертою статті 190 (Шахрайство), частиною третьою статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), частинами третьою, четвертою статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux