Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники затримали росіянина за напади на столичні аптеки та кредитні установи
Опубліковано 08 травня 2020 року о 08:00

Зловмисник розпилював в обличчя працівників сльозогінний газ, забирав виручку і тікав. Викрили його під час спроби пограбувати ще одну аптеку. Слідчі готують повідомлення про підозри у вчиненні кількох злочинів, за які затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наприкінці березня до Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на аптеку, що на вулиці Бажовій. Невідомий у масці зайшов до приміщення й розпилив в обличчя фармацевту сльозогінний газ, після чого заволодів виручкою з каси та втік.

Через деякий час поліції стало відомо, що за аналогічною схемою незнайомець у масці та з газовим балончиком пограбував установи з видачі кредитних коштів на вулиці Андрія Малишка та у Дарницькому районі, заволодівши майже 40 тисячами гривень виручки.

Як розповів начальник ГУНП у м. Києві Андрій Крищенко, правоохоронці допитали потерпілих та свідків подій, провели огляд місць злочинів,  а також вивчили записи з камер відеоспостереження, які зафіксували дії правопорушника у момент нападів. Завдяки отриманій інформації, оперативні працівники встановили особу зловмисника та за силової підтримки працівників поліції особливого призначення № 1 затримали його під час спроби пограбувати аптеку на вулиці Миропільській.

«Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час поверхневого огляду ми виявили та вилучили у нього близько однієї тисячі гривень, яку він встиг забрати із каси аптеки. Затриманий – громадянин Російської Федерації, 1985 року народження. Перед кожним злочином він приїздив із міста Чернігів, де останнім часом мешкав із родиною, орендував помешкання у місті Бровари та виїжджав на «полювання» до столиці», - додав Андрій Крищенко.

Слідчі розпочали досудове розслідування кримінальних проваджень за ч. 3  ст. 187 (Розбій), за ч. 3 ст. 15 та за  ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території столиці. За ці дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux