Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: «Усі превентивні дії поліції – задля безпеки громадян»
Опубліковано 19 квітня 2019 року о 11:59

Керівник столичної поліції зауважив, що перекриття руху, ретельні перевірки документів та огляд особистих речей – виключно для того, щоби захід на НСК «Олімпійський» пройшов без порушень.

Фактично з вчорашнього вечора київські поліцейські працюють у посиленому режимі. Зараз проводяться додаткові обстеження стадіону і вже починається перекриття вулиць навколо стадіону. Рух буде закрито до закінчення заходів, тому поліція звертає увагу автомобілістів на це, аби всі могли скоригувати  маршрути і не потрапляти у пробки та не втрачати час.

За словами начальника Головного управління Національної поліці у м. Києві Андрія Крищенка, на охорону громадського порядку буде задіяно до 10 тисяч поліцейських, але все буде залежати від кількості людей, які приїдуть на дебати на стадіоні:

«Ми будемо коригувати численність правоохоронців в залежності від ситуації. Окрім того, будуть задіяні розрахунки Національної гвардії і Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також 20 карет «швидкої допомоги», які будуть знаходитися як у чаші стадіону, так і на прилеглих вулицях».

Протягом дня будуть проводитися превентивні заходи, у першу чергу антитерористичної спрямованості. Це – поверхневі перевірки у місцях, де будуть встановлені металеві рамки з ручними металодетекторами.

«Ми просимо громадян поставитися з розумінням та не брати із собою речей, які можуть викликати потенційну небезпеку. Підозрілі речі ми будемо вилучати, а громадян не допускати до місця проведення заходу, незважаючи на запрошення чи білети. Також, згідно із домовленостями між штабами обох кандидатів, на заході заборонено використання будь-якої символіки, окрім державних прапорів. При цьому проносити їх тільки у вигляді полотнищ, тому звертаємо окрему увагу й на це», - підкреслив начальник управління.

Проходи на стадіон будуть організовані з двох сторін. Виходи зі станції метро будуть перекриті, але години та кількість часу ще узгоджуються з представниками Метрополітену та КМДА.

«Взагалі пропуск на стадіон почнеться з 16-ї години, коли розпочнеться концертна програма. Допуск у фан-зону буде перекритий за 10 хвилин до початку дебатів. Тому ті, хто бажає потрапити туди, повинен це зробити завчасно. Окрім того, додаткові перевірки будуть здійснюватися і в чаші стадіону, тому просимо поставитися до цих дій з розумінням. Надавати поліцейським документи, сумки – це все робиться задля безпеки», - додав Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux