Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники затримали подружжя наркозбувачів
Опубліковано 18 травня 2022 року о 09:30

Слідчі провели невідкладний обшук у помешканні порушників та вилучили близько 500 грамів речовини, схожої на солі PVP, амфетамін, канабіс та інші речові докази. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

У ході реалізації оперативної інформації поліцейські за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури та за силової підтримки спецпризначенців затримали цивільне подружжя, яке збувало наркотики на території міста Києва. Затримані - жінка та чоловік, 1979 та 1989 років народження, які проживають у столиці.

Як розповів заступник начальника відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Іван Негуриця, наркоділки раніше вже потрапляли у поле зору правоохоронців та притягувались до відповідальності за аналогічний злочин:

«Ми з’ясували, що киянин і його співмешканка вирішили таким чином заробити гроші, тож організували так званий «сімейний бізнес» з продажу наркотиків. Слідчі провели невідкладний обшук за місцем мешкання чоловіка і жінки. У результаті в оселі ми виявили та вилучили близько 40 грамів речовини, схожої на солі PVP, близько 10 грамів речовини, схожої на амфетамін, банківські картки та мобільні телефони».

Окрім того, співробітники карного розшуку отримали відомості, що частину наркотичних засобів та психотропних речовин наркоділки зберігають ще в одній квартирі у Шевченківському районі столиці. У результаті слідчі вилучили близько 400 грамів речовини, ймовірно, солі PVP, близько 30 грамів речовини, схожої на амфетамін, близько 30 грамів речовини рослинного походження, ймовірно, канабіс. Також з помешкання вилучено й інші речові докази злочинної діяльності: електроні ваги, пакети для фасування, банківські картки, гроші та мобільні телефони. Подружжя затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України

 

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

«За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі готують затриманим повідомлення про підозру. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі», - додав Іван Негуриця.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux