Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники виявили у чоловіка арсенал зброї та наркотичні речовини
Опубліковано 09 червня 2019 року о 11:00

За місцем мешкання фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили корпус гранати Ф-1 із запалом, близько 300 набоїв різного калібру, автомат Калашникова АКС-74, гвинтівки системи Мосіна, канабіс, метамфетамін та фенілнінтропропен.

У ході проведення операції «Зброя та вибухівка» співробітники карного розушуку Шевченківського управління поліції затримали чоловіка, якого обгрунтовно підозрюють у виготовленні та збуті наркотиків, а також незаконних операціях зі зброєю.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, після отримання дозволу суду слідчі провели санкціонований обшук за місцем його проживання.

Як розповів начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, у орендованій квартирі правопорушника оперативники виявили зброю, боєприпаси та наркотичні речовини:

"В оселі чоловіка ми знайшли приладдя для виготовлення заборонених засобів, яке направили для проведення експертних досліджень. Тож припускаємо, що фігурант сам виготовляв та збував наркотики. Також правоохоронці встановили, що зловмисник купляв зброю та боєприпаси в Інтернеті і продавав через сайти наркотичні речовини".

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий за злочини, пов'язані з наркотиками, 33-річний киянин.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розслідуються кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Співробітники карного розшуку встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до зберігання зброї та виготовлення і збуту наркотичних засобів та психотропних речовин.

Слідчі готують фігуранту повідомлення про підозру. На даний час вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Правопорушнику загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після проведення відповідних експертиз буде надана додаткова кваліфікація діям правопорушника, зокрема щодо незаконного виготовлення психотропів та організації  наркопритону.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux