Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали групу наркозбувачів
Опубліковано 18 січня 2019 року о 14:15

За цінами чорного ринку вартість вилучених під час обшуків наркотиків становить понад 200 тисяч гривень. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого слідчим відділом Дніпровського управління поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури правоохоронці затримали групу наркоторговців, які «працювали» на території Києва та Київської області.

Начальник третього міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності поліції Києва Роман Семеног розповів, що викрита сімейна пара, котра проживала у житловому масиві Бортничі. Кожного вечора на автомобілі їм доставляли наркотичний засіб, попередньо – метадон, який вони потім розфасовували і передавали іншим збувачам: трьом чоловікам та жінці віком від 30-ти до 35-ти років.

«Ми провели сім етапів оперативних закупок наркотичного засобу у подружжя та у їхніх спільників, а у подальшому провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання: на Лісовому масиві та у Бортничах. У помешканнях вилучили розфасований метадон, марихуану, а також нарковмісний препарат «Соннат», – повідомив Роман Семеног.

Окрім того, поліцейські вилучили реактиви та прекурсори для виготовлення наркотиків, травматичний пістолет із ознаками переробки, близько 20000 гривень та 600 доларів США, які були отримані від продажу наркотиків. Також вилучили мобільні телефони, банківські картки, квитанції фінансових установ та записи про кількість збутих наркотиків.

Як розповів слідчий слідчого відділу Дніпровського управління поліції Андрій Петреченко, заборонені речовини та зброю направили на експертне дослідження. Чотирьох основних фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ще двом співучасникам буде оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу після проведення експертизи вилучених наркотиків.

«Розслідується кримінальне провадження за частиною другою статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – зауважив слідчий.

Проводяться заходи, спрямовані на встановлення та затримання усіх членів злочинної схеми постачання та збуту наркотиків.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux