Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі столичної поліції повідомили "наглядачу" про підозру за організацію розповсюдження наркотиків у слідчому ізоляторі
Опубліковано 10 червня 2021 року о 17:15

Зловмисник мав в так званому підпорядкуванні декілька «підлеглих», які допомагали у поширенні заборонених речовин та сильнодіючих лікарських препаратів. Доходи від збуту надходили до «общаку». Тепер, окрім відповідальності за крадіжки, правопорушнику загрожує покарання за вчинення кількох злочинів, за які передбачено до 15 років позбавлення волі.

У квітні цього року правоохоронці викрили групу осіб, які намагались перекинути через паркан на територію Київського слідчого ізолятору наркотики та психотропні засоби. Слідчі дії проводили працівники столичного главку поліції, співробітники Департаменту та управління стратегічних розслідувань Національної поліції, оперативники відділу Київського слідчого ізолятору, а процесуальне керівництво здійснювала Київська місцева прокуратура.

Як розповів старший слідчий відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Олександр Василевський, у ході розслідування поліцейські встановили організатора збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських препаратів на території Київського слідчого ізолятору:

«Організував розповсюдження заборонених речовин 26-річний киянин, який перебував в ізоляторі за вчинення крадіжок із проникненням у приміщення. У статусі «наглядача» чоловік налагодив схему незаконного постачання наркотиків та сильнодіючих лікарських препаратів і подальше їх розповсюдження серед затриманих. Доходи від незаконної діяльності йшли до умовного «общаку»».

Наразі слідчі столичного главку поліції під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомили організатору про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення та поширення злочинного впливу, вчинений в слідчому ізоляторі). Іншим восьми спільникам інкриміновано ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів), ч 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів). Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux